Оваква саборовања – српско-руско-бјелоруска, важна су у пионирском смислу, јер и овакви сабори развијају и његују ону страну која ће се супротставити силама зла у свијету.

Човјечанство је све више свјесно ко је његов најопаснији непријатељ.

То је онај центар свјетске моћи који управља Енглеском, САД, Ватиканом, и владама многих држава, контролише светске финансијске токове, медије ,кровне НВО, тајне организације. Он хоће да наметне неправедну глобализацију, лажне вриједности, па и ненормалности, да загосподари свим свјетским богатствима.

Тај светски центар хоће да пороби човјечанство, анестезира људску душу и на крају да уништи човјека, замјењујући га својим налик човјеком.

И тај процес траје од постања и трајаће до свршетка Свијета.

Данас тај центар моћи разбија све врсте суверенитета и идентитета. Уништава државе, народе, основне религије. Намеће лажне научне спознаје и пароле, попут оних да је човјек настао од мајмуна, да је човјек човјеку вук а не брат, да циљ опрвдава средство, па онда можеш чинити зло, умирујући савјест тако што кривицу пребацујеш на неки циљ. Због циља имаш „право“ на све, па и на зла дјела.

Парола „Само су интереси вјечни, а не пријатељи“ је темељ њихове политике „Завади па владај“. А искуство нас учи да у преломним временима и суштинским догађајима увјек имамо исте пријатеље и непријатеље.

Такав центар свјетске моћи покушаће у будућности да направи страшан хаос, изазове вјештачке  економске кризе, глад, болести, наметне ратове и страдања до те мјере, да ће народи планете, људи пожељети да на власт дође и „црни ђаво“ само да буде мира. И управо они који ће човјечанство довести у такву ситуацију, желе да га то исто човјечанство позове да наметну њихов мир.

Да не би дошло до таквог сценарија и да би се спријечили велики свјетски ратови, потребно је да се на Западу пробуди добар човјек који ће имати снагу да замијени марионетске владе које су у служби тог центра свјетске моћи, својим владама које су у функцији народа и држава. Молимо се Богу да тако буде.

Уколико се на Западу то не деси, онда се човјечанство може уздати у ону страну коју ће предводити Русија, а чиниће је они народи, државе и религије који хоће да одбране своју слободу, идентитет, начин живота, своју вјеру и систем вриједности.

Уколико се на Западу не појави здрава снага која има моћ да се супротстави наведеном свјетском центру моћи и која би заједно са другим слободним народима и државама обновила свјетски поредак и повратила ауторитет УН, онда ће доћи до распада и самих УН, а човјечанство ће се подијелити на двије сфере које ће се разликовати као дан и ноћ.

Многи су и у прошлости хтели да посвађају Србе, Русе, Белорусе. То су некад чиниле и Југославија и СССР. И не само да су их међусобно свађали, већ су кроз историју и разбијали српски и руски народ, дијелили га и од тих дијелива правили вијештачке народе, а онда и формирали државе непријатељске за српске и руске интересе. Истим средствима и „формулама“ Запад је слабио српски и руски народ и то због његовог суштинског разлога – да би их покорио, уништио. Највећа снага и Срба и Руса је Православље. Оно даје суштински и животни смисао, као и непоколебљиву снагу да се одупру и највећем злу.

Срби, Руси, Бјелоруси су упућени једни на друге. Имају заједничког непријатеља и у том смислу и исте циљеве. Свјесни су да улазе у рат за одбрану човјека по лику Божијем и да слиједе догађаји који ће дефинисати човјечанство за наредних 100 година.

Уз Божију помоћ, српски, белоруски и руски народ у томе ће имати историјски значајну улогу.

 

Бања Лука,                                                                            Предсједник СНП – Избор је наш

29.05.2023.                                                                                             Чанковић Дане              

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *