БиХ нема ни по ком основу да се позива на било шта из прошлости када је у питању државност

Американизација наших људи, а поготово нараштаја изгледа успијева. Све је више људи који више имају појма о ничему, него што их има појма ни о чему. Отишло се толико далеко да наметнути систем чак учи људе наопаким стварима, поготово када је наша историја у питању.

Ко не познаје праву историју својих предака, велике су шансе да буде искориштен као топовско месо англо-америчким освајачима, тј. глобалистима. Ако током тог процеса не добије метак у чело или у леђа, може се десити да извуче из свега овога неку ситну користи за себе. А оно што је најважније, добиће доживотно право да буде роб глобалистима и да им служи као логистичка подршка за њихова даљња освајања.

Поводом спорног „Дана државности БиХ“, на којем инсистирају Бошњаци, а Срби се противе, док Хрвати не теже да се изјашњавају по том питању, ја ћу укратко да изнесем веома битне детаље из наше историје.

Краљевина Југославија која је настала од Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, је била подјељена на бановине именоване по хидронимима. Није у краљевини постојала никаква БиХ. У ствари није постојала нити Словенија, нити Хрвацка, нити БиХ, нити Србија, нити Црна гора нити Македонија, а поготово покрајине. Наш престолонасљедник Александар Карађорђевић је подјелио Југославију на бановине именоване по хидронимима. Под притиском моћног и пребогатог Ватикана морао је да дозволи формирање Бановине Хрвацке, једине бановине са националним предзнаком.

Ватикан није дозвољавао да му пропадне пројекат хрватизације Срба католичењем, као и хрватизација разних римо-католичких нација које су насељене на тло Југославије у вријеме аустријско-мађарске окупације.

Преласком са краљевине на републику, формирана је 25.11. Социјалистичка Република Босна и Херцеговина, не као самосталан ентитет, него као дио Социјалистичке Федеративне Републике Ј Југославије. Садашњи празник „Дан Републике“ је прије свега југославенски празник, на коју су Бошњаци пљунули, противуставно се одцијепивши од ње.

Није Југославија била направљена од република, него је била подјељена на републике као што је прије тога била подјељена на бановине. Краљевина Србија и Краљевина Црна гора су у Југославију унијеле своје државности. Остали простори су били смјеша свега и свачега без икакве државотворности и државолике форме. Дакле, БиХ нема ни по ком основу да се позива на било шта из прошлости када је у питању државност.

На насловном фотосу се види у позадини уоквирен црвено споменик ослободиоцима Сарајева, а то су они који су изнијели на својим плећима републиканство Босне и Херцеговине у оквиру републиканства Југославије. На списку нема оних који данас највише инсистирају на „Дану државности БиХ“, нема Бошњака.

НАТПИС ИЗНАД ВЈЕЧНЕ ВАТРЕ

Али зато има Срба, који су проглашени од стране Бошњака агресорима на БиХ. Сарајево је било у другом дијелу Великог рата дио НД Хрвацке. Дакле, иста ова екипа са овог споменика „Вјечна ватра“ у Сарајеву, је ослобађала и остали простор НДХ. А и у данашњој Хрвацкој су Хрвати прогласили Србе агресорима. Лудило.

Ако се настави овако тјерати годинама иста несувисла и нелогична прича, нације ће нам постати шизоидне. Надмашићемо америчку нацију о имању појма о ничему и ни о чему.

У знању и истини је спас.

Душко Бошковић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *