• Нови филм у нивоу продукције турских шећерли сапуница, бетонира мит о броју 8372 из јула 1995. године, те на махалашком нивоу истинитости, историчности и аутентичности врши своју пропагандну функцију.

Пише: Бојан Станишић

Грчка и Сјеверна Македонија су ограничиле (неке ТВ станице потпуно укинуле) емитовање турских ТВ серија. Грчка их замјењује руским, али и улаже у своју серијску ТВ индустрију.

Постоје и земље, попут нпр. Јерменије, које никада нису емитовале ниједну турску ТВ серију. О турској: антигрчкој, антијерменској, антируској, антијеврејској/антисемитској (антиизраелској), антиамеричкој, антиправославној и антихришћанској продукцији, односно продукцијама – сувишно је трошити ријечи.

Да се задржим на пробошњачкој и проалбанској, а антисрпској.

Елем, Турци су ево већ снимили неколико антисрпских пропагандистичких серија („Плави лептир“, „Алија“, „Долина вукова“…) и филмова од којих је најтрагикомичнији „Турци долазе: сабља правде“ у коме: окрутни српски краљ Лазар заједно са својим витезовима Милошевићем и Караџићем отима преминулом турском султану супругу Мару, због чега Турци шаљу војску да га заустави???

https://youtu.be/J0xE7Kw2WUI

У исто вријеме и смијешно и жалосно, али и опасно – с обзиром на циљани турски ревизионистички наратив кроз поп културу, као најдјелотворнији, јер су „званично“ други у свијету после САД по извозу серијског (ТВ) програма.

И тако ће балкански народи (Грци, Бугари, Срби, Румуни, Хрвати, али и хришћански предисламизовани Албанци) морати да из колективне свијести избришу османлијско-турске: зулуме, јаничаре, дахије, паше, потлачену рају, кадије, порушене цркве или претворене у џамије, силовања, набијања на колац…

Иначе, само је Ислам (као једини у Европи) опстао у српском геостратешком простору након ослобођења од Турака (код Бошњака и код Албанаца), а историјски извори показују да су Турци најокрутније поступали према Србима у односу на све друге балканске народе, зато је ослобађање од Турака од Срба и кренуло и прелило се на остале потлачене народе на Балкану, нпр. одмах после Срба, на браћу Грке.

Овај пропагандистичми турски, антисрпски памфлет од филма се на српском зове „Скривена лица“.

Па ко има желудац, нек изволи…

ИЗВОР: https://www.frontal.rs/skrivena-lica-bosna-novi-antisrpski-film-iz-turske-kuhinje-video/

 

One thought on “Скривена лица – Босна: Нови антисрпски филм из турске кухиње (ВИДЕО)”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *