ВИЛИЈАМ Енгдал, историчар, економиста и истраживач у књизи „Семе уништења“ описао је које пројекте је филансирала Фондација Рокфелер и како су они везани за уништење човечанства.

До краја 2016. године имовина Фондације Рокфелер износила је чак 4.1 милијарду долара, док је само у 2019. години обезбедила 103.8 милиона долара за разне фондације.

Кроз своју историју фондација је била уплетена у многе скандале, између осталог је финансирала и еугеничке студије у Трећем рајху, чији је циљ био да оправдају демонизацију Јевреја и других „нижих раса“.

Наиме, све до 1939. године Фондација Рокфелер је финансирала истраживања на Институту за антропологију, људско наслеђе и еугенику Кајзер Вилхелм, чиме су директно подржали „расну науку“ нацистичког режима. У извештајима које су Рокфелери добијали јасно је писало за шта се користе та истраживања, тачније да оправдавају уништење „нижих раса“, али ипак је моћна породица наставила да их финансира и уздржавала се од критиковања овог пројекта, нити су упозорили свет на опасност која је касније прогутала милионе живота.

Директор института Кајзер Вилхелм је био Отмар Фрајхер фон Ершуер, чији је асистент био озлоглашени „Анђео смрти“ Јозеф Менгеле. Менгеле је од 1943. године вршио језиве експерименте у Аушвицу, и спроводио у праксу теорију коју су финансирали Рокфелери.

Фондацију је, са Бристол-Мајерс Сквибом и Универзитетом Џонс Хопкинс, тужила држава Гватемала, због експеримената из четрдесетих година прошлог века, када је огроман број људи у тој латиноамеричкој земљи намерно заражен сифилисом.

Писац Вилијам Енгдал је у својој књизи “Семе уништења” писао о моћи породице Рокфелер, на примеру њихове улоге у ширењу генетски модификоване хране.

– Нелсон А. Рокфелер био је мајстор реторике Хладног рата у служби промоције интереса своје породице, а све у име америчке „националне безбедности“ – пише Енгдал о „раним радовима“ Рокфелера.

Енгдал пише да су многе земље, у овом случају латиноамеричке, загазиле на пут зависности од дугова и потпале под утицај новог облика неслужбеног империјализма, који су спроводили људи без лица – бирократе ММФ и Светске банке, у интересу приватних банкарских магната попут Дејвида Рокфелера.

– Како се рат 1945. године ближио крају, ниједна група није тако отелотворила глобалне размере великог америчког бизниса као породица Рокфелер, чије је богатство изграђено на глобалном нафтном и банкарском царству. Та породица, пре свега браћа Нелсон, Џон, Лоренс и Дејвид, победу у Другом светском рату видели су као прилику да успоставе превласт над светском политиком у корист свог круга људи. Нелсон Алдрич Рокфелер ће играти, иза сцене, дискретну али одлучујућу улогу у дефинисању тих глобалних интереса. Ти су интереси, од приватних интереса породице Рокфелер, лукаво преименовани у „америчке националне интересе“ – пише Енгдал.

Фондација Рокфелер је само једно од оружја у арсеналу ове моћне породице, где се под плаштом хуманитаризма и бриге за човечанство крије тежња ка остваривању сопствених интереса.

Рокфелер фондација и „еколошки“ протести у Србији

Подсетимо, ​председница Владе Србије Ана Брнабић синоћ је рекла да такозване еколошке протесте финансирају стране групације и организације, наводећи чињеницу да је и покрет “Крени-промени” Саве Манојловића добио новац од Рокфелер фондације.

– Тај новац долази од фондова и институција, а то показује један степен лудила које имамо у земљи, где имате америчке фондације које плаћају протесте против Рио Тинта. Саво Манојловић је од Рокфелер фондације добио 25.000 долара за опште намене, притом је то први пут да је добио новац од њих, такорећи на лепе очи – рекла је премијерка Ана Брнабић.

ИЗВОР: https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1078313/rokfeler-fondacija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *