Руслан Косигин

НА СВОМ САМИТУ У МАДРИДУ НАТО РУСИЈУ НАЗВАО НАЈВЕЋОМ И НЕПОСРЕДНОМ ПРЕТЊОМ

* Генерал Руслан КОСИГОН  посебно упозорио да се западна војна алијанса спрема да на истоку Европе држи у приправности 100.000 војника

ЗАПАДНЕ земље се припремају за извођење војних операција у источном правцу, изјавио је Руслан Косигин, заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Белорусије и начелник његове Главне обавештајне управе.

„Цео комплекс војних припрема Запада, које су обухватила и територију Пољске, сведочи о систематској експанзији Вашингтона и Брисела, под изговором да обуздавају `претњу са Истока`. Ради се и о механизмима за формирање и груписање у најкраћем могућем року за трупа за могућу употребу у релевантним оперативним областима“, навео је Косигин.

Резимирао је да су акције, које је побројао, у ствари припреме за извођење војних операција против Белорусије и Русије.

Претходно је, 27. јуна, Јенс Столтенберг, генерални секретар Северноатлантске алијансе, на конференцији за новинаре уочи самита алијансе у Мадриду, рекао да НАТО планира да повећа број војних група на источном крилу на више од 100 хиљада људи.

Русија је на том самиту алијансе названа највећом „непоредном претњом миру и безбедности“.

Успон Кине је оцењен као „изазов безбедности НАТО“.

ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/sef-lukasenkove-vojne-spijunaze-zapadne-zemlje-se-spremaju-za-rat-protiv-belorusije-i-rusije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *