Може се десити да у Русији остане 50 милиона људи, али само у случају нуклеарног рата

Изјавом да би популацију Русије требало би смањити на 50 милиона бивши председник Пољске Лех Валенса, не само да жели да ликвидира 100 милиона Руса, већ јасно дефинише тренутну позицију Запада према Русији. За Москву то није тајна, али руски експерти сматрају да га не треба озбиљно схватати.

Осврћући се на Валенсину изјаву да Русију треба „распарчати“, смањити популацију на трећину, те „подићи устанак“ 60 народа „како би се обезбедила безбедност у свету“ руски експерт Јуриј Зверев оцењује да његова запаљива реторика и није вредна коментара, с обзиром да је Валенса „политички мртав“ већ деценијама.
„Идеја апсолутно није нова.

Такве изјаве се редовно чују од стране многих русофоба, укључујући политичаре и геополитичаре… Али, шта се на то може рећи осим да се речи бившег пољског председника неће остварити и да то неће дочекати“, каже Зверев.
Зверев подсећа да је Валенса из света политике и са места председника Пољске отишао пре више од четврт века – још 1995. године, а дискредитован је након што је утврђено да је био агент пољске службе државне безбедности, кодног имена Болек.
Експерт напомиње да Валенсина изјава звучи „радикално“, али да је то „пуцањ у празно“.
Његова реч нема тежину управо због мрља у каријери, с обзиром да је својевремено обимном истрагом утврђено да је Валенса седамдесетих година прошлог века радио као сарадник тоталитарне тајне полиције, те да је примао новац за цинкарење.
Валенса је, како се испоставило, сарађивао са тајном полицијом од 1970. до 1976. године, неколико година пре него што је основао продемократски покрет „Солидарност“ и постао добитник Нобелове награде за мир, преноси Спутњик.

Пољска – хијена Европе

С друге стране, његова ратоборна реторика није изненађујућа пошто се пољски политичари – бивши и актуелни – често утркују у давању агресивних антируских изјава.
Јачање старог антируског расположења у Пољској подргевају њихови ментори из Вашингтона, a како би по сваку цену оправдала позицију државе предводника русофобије на европском континенту пољска елита редовно излази у јавност с предлозима о новим и оштрим казненим мерама против Русије. Уосталом, Пољска је увек била „хијена Европе“ у фигуративном изразу Винстона Черчила.
Руски стручњаци су уверени да би се распарчавању Русије многи на Западу радовали, али се такав сценарио неће остварити.
Може се десити да у Русији остане 50 милиона људи, али само у случају нуклеарног рата. Кључно питање је – колико ће онда људи остати на Западу?! До тога неће доћи, јер они не желе да ратују са нама. Уосталом, повремено чујемо Јенса Столтенберга, лидере ЕУ и САД који говоре да ће Украјину помогати, али да са Русијом неће директно ратовати и да им то није потребно. Хвала Богу, мозгови им још раде“, каже Зверев.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/rusofobni-bolek-leh-valensa-sanja-da-likvidira-100-miliona-rusa/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *