Позивају се на одговорност физичка и правна лица укључена у финансирање тероризма и да се обавести јавност о утврђеним чињеницама и донетим одлукама

Посланици Државне думе објавили су да постоји организована криминална (терористичка) група, у којој су високи званичници Сједињених Држава, НАТО-а и Украјине, и затражили од Истражног комитета и Генералног тужилаштва Руске Федерације да спроведу истрагу, тражећи помоћ од страних држава, произилази из саопштења једног посланика.

„У саопштењу се описују чињенице и догађаји, који потврђују постојање организоване криминалне (терористичке) групе, која укључује високе америчке званичнике, лидере НАТО-а и појединих чланица Алијансе. Ту су и украјински пословни партнери Џозефа Бајдена, политичко руководство Украјине и запослени у Главној обавештајној управи Министарства одбране Украјине и Служба безбедности Украјине“, наводи се у саопштењу посланика.

Посланици такође траже од Истражног комитета и Генералног тужилаштва Руске Федерације да „апелују на стране државе у циљу предузимања мера за идентификацију, откривање, блокирање или заплену средстава која се користе или додељују у циљу извршења терористичких злочина и да захтевају осуду или изручење лица умешаних у финансирање тероризма.

„Позивају се на одговорност физичка и правна лица укључена у финансирање тероризма и да се обавести јавност о утврђеним чињеницама и донетим одлукама“, додаје се.

Претходно је Истражни комитет Русије започео проверу након апела посланика Државне думе, који траже да се истраже терористичке активности САД, Украјине и западних земаља против Русије.

„На основу разматрања захтева посланика Државне думе А. Л. Красова, Н. М. Харитонова, Ј. В. Лантратове и јавних личности А. Г. Дугина и А. Л. Деркача у вези са потребом да се истражи организовање, финансирање и извођење терористичких напада САД, Украјине и других западних земаља, који су усмерени против Русије, у централи Истражног комитета Русије организована је процедурална провера“, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да ће у оквиру провере, истрага пажљиво проучити изнете податке и извести закључак.

Захтев је упућен након терористичког напада на „Крокус сити хол“ у Москви, у којем је погинуло 144 особа, а више од 500 повређено.

Министарство спољних послова Русије саопштило је да истражне радње које је спровела руска страна указују на то да је са терористичким нападом повезана Украјина.

ИЗВОР: РТ Балкан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *