Данашњи дан ће сигурно ући у историју. Бекство из Русије Анатолија Чубајса, који свет посматра иза кулиса, аутора масовне пљачке наше земље почетком 1990-их, као и одбијање долара за плаћање руског гаса, нису само „ узвратне мере против западних санкција“, то је право ослобађање од колонијалне зависности.

„Нисмо победили Русе. Преварили смо их. Једног дана ће они то схватити, и онда нећемо бити у невољи“, данас се пред нашим очима испуњавају ове речи Американца, јунака филма „Небо“. Руси су све одавно схватили, али сада председник има прилику да делује. Јасно је да је бег Чубајса само почетак, а пред нама је дуга листа оних који су деценијама пили сокове нашег народа (боље речно „крв“ – нап. „Борба за веру“), нису дозвољавали и не дозвољавају Русији да се развија, осуђујући је на судбина периферије глобалног капиталистичког дигиталног „врлог новог света”. А одлука да се у средњорочном периоду напусти долар у спољнотрговинским обрачунима за наше енергетске ресурсе не само да поништава санкције Запада, већ подрива цео глобални финансијски систем након споразума из Бретон Вудса, гура цео западни свет у системску кризу и заправо доводи окончање низа глобалистичких пројеката, посебно „зеленог“ плана који надгледа Чубајс.

Препричајте околности разрешења Чубајса са места специјалног представника за климатску заверу. Бајден у УН нема много смисла – још увек нећемо знати детаље, а познато је и званично тумачење прес-секретара председника Дмитрија Пескова: Чубајс је својом вољом написао изјаву и напустио Русију. Штавише, нема смисла набрајати све „подвиге“ Анатолија Борисовича – они су добро познати и, надамо се, једног дана ће постати добар материјал за кривични случај, тачније, читав низ кривичних предмета. Важно је да је Чубајс био апсолутно недодирљив – ни приватизација националног блага, ни сечење РАО ЕЭС, ни глобална перионица под називом Роснано нису могли да баци сенку на овог живописног лика и да му обезбеди меко приземљење. Напротив, Чубајс се стално пребацује са задатка на задатак у интересу колективног Запада. На пример, недавно је надгледао нео-конструкторски пројекат „зелене” енергије, чија је суштина ништа мање него максимално смањење индустрије и становништва.

Таква непотопивост у нашем свету значи само једно: Чубајс и његова безбедност били су услов великог договора између руских власти и њихових западних „партнера“. А онда је Чубајс побегао.

Сада су на реду нижи представници колонијалне администрације. Ради лакше перцепције, ове бројке називамо „спавачи“ или „пета колона“, једноставно зато што статус резидента стране обавештајне службе тек треба да се докаже, а „пета колона“ или „агенти утицаја“ могу бити сасвим искрени, па чак и рад у интересу другог ујака Сема, ујка Џонса или чак ујка Сија је потпуно бескористан, једноставно зато што је тако учен на чикашком универзитету или чак само на тренинзима код познатог руског методичара.

Десило се да се вест о Чубајсу поклопила са иницијативом групе јавних личности из Санкт Петербурга да упути писмо Савету безбедности Русије са захтевом да се провери информација да је један број шефова Председничке администрације био одсутан са њихових радних места током прве фазе руске специјалне операције у Украјини, што није могло да не утиче на то како се ова специјална операција прати у медијима. Ево писма.

У писму намерно не наводимо имена – надам се да су она већ позната у уским ходницима Лубјанке, а потребна је само политичка воља да би почеле праве системске промене у земљи, а не грозничава галама дигиталних секташа из власти.

Снаге безбедности свакако имају све основе за доношење кадровских одлука, информације до бројева рачуна у страним банкама. А присуство председникове воље потврђују, посебно, недавне одлуке о спровођењу специјалне операције у Украјини, а посебно данашње вести.

Что же касается второго знакового решения об отказе от доллара в расчетах за углеводороды, то не можем не согласиться в оценке со спикером Госдумы Вячеславом Володиным: оно (решение) носит исторический характер, ибо все могущество США и все механизмы внешнего управления Россией были напрямую связаны с монетарными инструментами (плюс контроль за СМИ и Интернетом — в этом плане Россия за последние месяцы тоже очень серьезно продвинулась в сторону возвращения суверенитета). Именно поэтому, кстати, для патриотов и в особенности для предпринимателей столь важным маркером пути дальнейшего развития страны была и остается судьба ставленницы Грефа и Международного валютного фонда Эльвиры Набиуллиной в кресле главы Банка России. Ее отставка (надеемся, что это будет все же отставка, а не переутверждение), как уже сообщало наше издание, запланирована на 20 апреля.

Што се тиче друге значајне одлуке да се напусти долар у плаћању угљоводоника, не можемо а да се не сложимо са председником Државне думе Вјачеславом Володином у његовој оцени: она (одлука) је историјске природе, јер је сва моћ Сједињених Држава и свих механизми спољне контроле Русије били су директно повезани са монетарним инструментима (плус контрола над медијима и интернетом – у том погледу Русија је такође последњих месеци веома озбиљно напредовала ка повратку суверенитета). Зато је, иначе, за патриоте, а посебно за предузетнике, судбина Грефовог послушника и Међународног монетарног фонда Елвире Набиулине у фотељи шефа Банке Русије била и остала тако важан маркер даљег развоја. земље. Њена оставка (надамо се да ће то ипак бити оставка, а не поновно одобрење), како је наша публикација већ објавила, заказана је за 20. април.

Уопште, Русија и свет су на прагу великих догађаја, ма којима честитамо свима нама!

Извор: Борба за веру

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *