Многи родитељи у Илиноису били су шокирани када су сазнали да је школа њихове деце одобрила догађај чији је домаћин био Сатанистички храм. Према плакату, догађај под називом „Клуб Сатане“, одржан у основној школи Џејн Адамс у Молину, требало је да упозна децу са „научним, рационалним погледом на свет без сујеверја“.

„Сатанин клуб” је намењен ученицима од 1-5 разреда. То значи да сатанисти намеравају да манипулишу умовима мале деце од само шест година.

У промотивном видео снимку догађаја, који је један родитељ објавио на Фејсбуку, напомиње се да су сви учесници „проверени“ од стране Сатанистичког храма и да су прошли тест криминалне прошлости. Па, ово не може а да не радује.

Такође се наводи да је „Сатанин храм нерелигијска организација која гледа на Сатану као на митску фигуру која оличава слободу појединца“ и да клуб „нема за циљ да преобрати децу у било коју верску идеологију“.

„Хеј децо, хајде да се забавимо после школе у ​​Сатанином клубу!“ каже летак. Нема змија, хвала!

Међу осталим објавама на твитеру, која представља отворену пропаганду абортуса и добродошлица доласку Сатане 2022. године, Сатанистичкиски храм гура идеју о ширењу дечијих „Сатонистичких клубова“. Школа из Илиноиса, међути, дала је објашњење, да је само изнајмљивала простор друштвеној организацији.

Многи корисници изражавају гнев и неверицу да ће школа пустити овакву организацију међу своје зидове. Међутим, чини се да има доста људи који се нимало не стиде што сатанисти имају приступ деци од шест година.

Дакле, један корисник Твитера пише: „Ако у школи постоји хришћански клуб, зашто не и сатанистички? Други сматра да „у сатанизму има много доброг”, те да „ово није верска пропаганда”, а идеологија сатанизма је заснована на научним сазнањима.

С руског превео Цветин Глоговчанин

ИЗВОР: http://mixednews.ru/archives/174391

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *