Нова ера дигитализације школства у РС почела је данас са испоруком дронова за ученике 5. и 6. разреда. И нема везе што се деца у Србији гуше по градовима од загађеног ваздуха ПМ честицама, битна је технологија дронова.

Данас на семинар који се одржава у ОШ „Милена Павловић Барили„ похитали су директори и наставници да преузму донацију дронова коју ни мање ни више даје међународна мрежа Ротари клубова.

Душебрижник ове сарадње је бивши министар просвете Шарчевић а донаторима је евидентно стало да деца на зиму што више времена проведу уз компјутере јер шта их чека ове зиме-боље и да не слутимо колико отрова у смоговитом ваздуху у Београду.

Иначе донација је почела у Бору где је недавно донета одлука да се деца не враћају у вртиће без доказа да нису заражена. Све горе од лошег.Ово злодонаторско смеће се увукло одавно званично у институције нашег образовања а његове верне слуге су министри, помоћници и директори школа. Кога брига од тих послушника што деца у Македонији, Словенији и многим другим земљама добијају бесплатне уџбенике и то важи за сву децу а не за свако треће или оно из сиромашнијих породица. Ког директора брига што је Алек Кавчић у београдским школама углавном дочекан као персона нон-грата а процедура са уџбеницима оптерећена обимном пратећом папирологијом и пријавом на сајт града ради рефундације неких 4 уџбеника, како се досетио Весић. Није их брига и нема их на протестима против трулог система и лоших решења!

Оно што је мени посебно жалосно у вези са овом донацијом и осталим суманутим решењима наше државне администрације, по многим питањима, је што смо у лошим стварима међу првима Затровани ваздух, реке, Рио Тинто, закуцавање деце и запослених у просвети за компјутере у апликацијама дигиталних евиденција које не постоје у другим државама у том концепту ни обиму. Ми први. Напредна ера дигитализације у затрованој земљи чија деца у наредних 20 година неће отплатити све дугове страних инвестиција и субвенција.

Ако уопште остану овде него на дрону одлете….што даље одавде.

Невена Павловић, дипломирани правник

ИЗВОР: https://zivimzasrbiju.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *