Поштована браћо и сестре са сајта „Борба за веру, помаже Бог!

Ових дана купио сам „Православље“, новине српске патријаршије, број 1308. који је изашао 15. септембра 2021. године. У том броју су објављени неки текстови поводом 80 година од оснивања концентрационих логора смрти у Јасеновцу.

У овим текстовима се још једном заташкава број побијених православних Срба од ватиканске банде у стилу владике Јована пакрачко-славонског познатог по умањивању броја жртава геноцида у Јасеновцу.

На страни 41 у овим отпадничким новинама налази се текст који се зове „Хрватски концентрациони логор Јасеновац: жртве заслужују истину“.  Из њега ћу цитирати реченицу у којој се умањује број србских жртава. Дакле у тексту пише да је у чланку од 15. августа неки Голдман негирао злочине почињење у Јасеновцу, где је – како пише у овим екуменистичким новинама – „између 1941. и 1945. убијено најмање 80. 000 мушкараца, жена и деце Срба, Јевреја и Рома, као и хрватских и бошњачких антифашиста” (затварам цитат)

Од 700 000 новомученика Јасеновачких (канонизованих) који су пролили крв за Христа у новинама србске патријаршије пише да их је било најмање 80 000!!! Каква издаја! Каква срамота! За ово гурање србске крви под тепих може се рећи стаје у исти ред са надбискупом геноцида Алојзијем Степинцом и свим усташама кољачима.  Дакле, да не буде забуне, они су навели да је Голддман негирао злочине у Јасеновцу, али реченица у којој се наводи да је било најмање 80 000 убијених људи је реченица људи који пишу у овим „црквеним“ новинама.

А да ствар буде гора, патријарх Порфирије као наследник Светог Саве уместо да реагује и да прича истину он на 26. страници такође стаје у ред са усташама и јеретиком Алојзијем. На 26. страници је његова беседа коју је изговорио 13. септембра 2021.год. у манастиру Светог Јована Крститеља у Јасеновцу поводом обележавања Дана Светих Новомученика Јасеновачких и успомене на осамдесетогодишњицу оснивања концетрационих логора смрти у Јасеновцу. Наводим један део његове беседе, а ви ако можете прочитајте целу. Дакле, он каже:

„Из тог разлога никада се овде нисмо сабирали да бисмо се бавили бројкама, математиком, да бисмо се бавили доказивањем ко је коме више зла нанео, јер знамо да је на овом месту, али и на сваком другом сличном месту изневерен Бог, и осрамоћен човек, осрамоћен људски род” (затварам цитат).

Дакле, браћо и сестре, патријарх Порфирије сматра да су сва поклана србска деца и њихов број бављење бројкама и математиком коју није потребну доказивати. Ако сам негде нешто погрешио у овом тексту ви ме, браћо и сестре, исправите, а било би добро да и сами прочитате ове текстове у броју 1308 “Православља“.

АУТОР: Петар Павловић

ИЗВОР: http://borbazaveru.info/content/view/15054/1/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *