Да не заобиђемо ни “стручњаке“ са смоквиним листом вирусолога, епидемиолога и слично… Многи су фокусирани само на Вучића и његове испаде, али би он без “чикица у белом“ био потпуно импотентан, барем када су ове ствари у питању. Те чикице га кљукају погонским горивом страха, панике и хистерије ни око чега. Њихова парадигма је Предраг Кон. Човек, који је 2009. дрско плашио све нас са малих екрана да ћемо помрети масовно ако се не вакцинишемо од свињског грипа.

Заједно са ухапшеном (накнадно – због корупције и дила са вакцинашком кућом “’Новартис“) Светланом Вукајловић је заговарао куповину 850.000 вакцина које су делом купљене и на шта је спискано скоро 7 милиона евра (http://www.antikorupcija-savet.gov.rs/…/slede-krivicne-prij…), а планирали су да купе и 3 милиона вакцина (https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1012660). Рекао је тада Кон – ако се не купе вакцине и људи не вакцинишу, морају се забранити јавни скупови и увести карантини, јер је лечење на респиратору прескупо и слично (https://www.rts.rs/…/3929…/nemoguc-prekid-uvoza-vakcine.html).

На крају, избила је међународна афера са Новартис вакцинама, за које се испоставило да су смеће и глупост. Плус, народ није тада насео и није се скоро уопште вакцинисао и није било никаквих ванредних мера и карантина и забрана скупова. Умрло је 139 људи у сезони (мешано од обичног и свињског грипа), дакле ништа више него што умре сезонски од обичног грипа само. Србија је ипак пукла 7 милиона евра ни за шта, а Кон и екипа су се извукли. Додуше, Кон је отишао у дубоку илегалу, јер је мало фалило да буде ухапшен као његови сарадници и није се годинама јављао нигде.

Сада се волшебно појавио екс нихило да нам соли памет. А људи кратког сећања траже њега да им се обраћа, а не Вучића! Док је тако, овакав народ не само да заслужује Вучића, већ и неког горег, ако је то икако могуће замислити.

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1012660&fbclid=IwAR0Wv-Mw9syyeCOZki7VS3eltB9bnitZbrjbV6Q976Ys6iXenf_mKJmkfzc

Аутор: проф. др Марко Пејковић

One thought on “ПОДСЕЋАЊЕ – ВЕЛИКИ МЕШТАР “МЕДИЦИНСКИХ“ ХУЉА”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *