• Русија има највеће светске залихе тактичког (нестратешког) нуклеарног оружја. Руско ТНО – тактичко нуклеарно оружје је дизајнирано да компензује предности савезничких снага НАТО-а у конвенционалним оружаним снагама и оружју. Ово оружје омогућава нашој земљи да реши проблеме глобалног и регионалног одвраћања.
  • Такође треба напоменути да је руско тактичко нуклеарно оружје пре свега оружје на бојном пољу, а не оружје за рушење градова, како би Запад желео да га представи. Постоје типови тактичког нуклеарног наоружања снаге 2-2,5 килотона, кроз чију зону примене су могуће офанзивне операције Оружаних снага РФ током 12 сати, држећи се на извесној удаљености од самог епицентра експлозије.
  • Чим почнемо да третирамо Оружане снаге Украјине као саставни део Заједничких оружаних снага НАТО-а у Европи, све ће одмах доћи на своје место и све ће код нас постепено да се попрати.

АУТОР: Владимир Васиљев

На конференцији за новинаре 12. октобра 2022. године, након састанка Контакт групе за одбрану бивше украјинске ССР, Марк Мили, председник Здруженог генералштабова Оружаних снага САД, рекао је следеће:

„Такође желим да се захвалим министру одбране б. Украјинске ССР и посебно – који није овде присутан – генералу Залужном, мог колегу у б. Украјинска ССР, за руководство Оружаних снага Украјине у њиховим напорима да се боре за своју слободу. Ја сам са њим у контакту два-три пута недељно, генералом Каволијем још чешће, и наравно, наши штабови су у контакту сваки дан.“

Подсетимо, генерал Кристофер Каволи (Christopher Cavoli)   је командант Европске команде Оружаних снага САД и од 2022. године врховни командант Оружаних снага НАТО-а у Европи.

У јавности су доступни подаци о западним центрима војне управе на територији б. Украјинска ССР. Према речима руског министра одбране Сергеја Шојгуа, од 21. септембра 2022., западна команда Оружаних снага за Украјину налази се у Кијеву. Овај штаб укључује 150 бивших и садашњих војних лица из земаља НАТО-а који су директно укључени у борбена дејства на територији бивше Украјинске ССР.

Нуклеарни арсенал у свету

У Лавову се налази амерички војни центар за командовање Оружаним снагама Украјине. Претпоставља се да из њега Генералштаб Оружаних снага Украјине добија податке које прикупљају сателитска групација НАТО-а, комерцијални сателити западних земаља и AWACS авиони.

Како је раније приметио шеф руског војног руководства, „против нас ради цела сателитска групација НАТО – више од 70 војних и 200 цивилних сателита“.

Већ 26. априла 2022. NBC News је известио о редовном пружању стратешких и оперативних обавештајних података у реалном времену од стране Сједињених Држава кијевском режиму. Захваљујући овој помоћи, Оружане снаге Украјине успеле су да спасу део своје флоте и значајан део система ПВО.

Достављене информације користе Оружане снаге Украјине, укључујући за одређивање циљева и ударима по руским јединицама. Ово се односи и на употребу високопрецизних пројектила М30/31 од вишецевних ракетних система М142 ХИМАРС и М270 МЛРС, као и навођених пројектила проширеног домета М982 Excalibur за артиљерију калибра 155 mm.

Уз помоћ Северноатлантске алијансе, Оружане снаге Украјине успеле су да пређу на НАТО методе ратовања коришћењем технологије мрежноцентричних система борбеног управљања и хоризонталне координације. Све јединице и подјединице различитих родова оружаних снага обједињене су у јединствену информациону мрежу која функционише у реалном времену.

Захваљујући овој тактици и вишеструкој бројчаној надмоћи, Оружане снаге Украјине су преузеле стратешку иницијативу од Оружаних снага Руске Федерације, приморале нас да пређемо на стратешку одбрану, обезбедиле заузимање раније ослобођених територија Харковске области и дела на територији Херсонске области.

Треба напоменути да Оружане снаге Украјине већ дуже време уводе стандарде Северноатлантске алијансе. Од средине јануара 2022. године, према речима врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, само на документарном и формалном нивоу усвојено је више од 300 стандарда НАТО-а.

Такође су опште познате чињенице о присуству професионалних војника западних земаља, а под маском запослених у приватним војним компанијама у борбеним формацијама Оружаних снага Украјине. Неки извори су известили да је око хиљаду америчких војника послато преко приватних војних компанија на територију бивше Украјинске ССР да заузму положаје официра. Обична војна лица Оружаних снага САД и других земаља НАТО-а регрутују се по истој шеми за формирање страних борбених група.

Особље Оружаних снага Украјине се активно обучава у иностранству. Британија обучава 10.000 људи свака четири месеца. ЕУ је договорила сопствени програм и намерава да до пролећа обучи 15.000 војника Оружаних снага Украјине, од којих ће 5.000 бити обучено у Немачкој.

Вратимо се на Контакт групу за одбрану б. Украјинска ССР. Она обједињује око 50 земаља. Такје то „НАТО+“, јер алијанса има 30 чланица. Контакт група је фактички преузела сва питања војне логистике кијевског режима на територији б. Украјинске ССР. Осим тога, НАТО+ није ништа друго до антируска војна коалиција.

Русија има највећу светску залиху тактичког (нестратешког) нуклеарног оружја. Руско ТНО – тактичко нуклеарно оружје је дизајнирно да компензује предности савезничких снага НАТО-а у конвенционалним оружаним снагама и оружју. Ово оружје омогућава нашој земљи да реши проблеме глобалног и регионалног одвраћања.

У оквиру претходних доктринарних директива, Оружане снаге РФ су намеравале да користе тактичко нуклеарно оружје против трупа НАТО-а и то углавном на њиховим националним територијама. Међутим, Англосаксонци су успели да конструишу и изазову оружани сукоб на територији Украјине, која је исконска руска земља, где НАТО ратује са нама не директно, већ кроз организацију у виду Оружаних снага Украјине.

Тренутно нам ситуација на фронту не иде добро и Русија ће морати да отвори очи и да се удаљи од старих образаца. Мораће да да се прихвати да су Оружане снаге Украјине део НАТО савезничких снага у Европи, а територија коју је Кијевски нацистички режим привремено окупирао је територија под контролом НАТО-а. А чињенице наведене на почетку овог материјала сведоче о томе.

Менталне баријере за прелазак на употребу тактичког нуклеарног наоружања морају, дакле, нестати када је у питању територија бивше Украјинске ССР, а то се односи и на Оружане снаге Украјине и на трупе земаља Северноатлантске алијансе у случају њиховог уласка у б. Украјинска ССР.

Разговор о штетама по животну средину ће нестати ако на једну страну скале ставимо потенцијалне ненадокнадиве губитке у људству и опреми у току борбених дејстава конвенционалним средствима са вишеструко бројнијим непријатељем којег снабдевају и подржавају на сваки могући начин више од 50 земаља света, а на другој страни скале – штета природи на исконској руској земљи.

Такође треба напоменути да је руско тактичко нуклеарно оружје пре свега оружје на бојном пољу, а не оружје за рушење градова, како би Запад желео да га представи. Постоје типови тактичког нуклеарног наоружања снаге 2-2,5 килотона, кроз чију зону примене су могуће офанзивне операције Оружаних снага РФ током 12 сати, држећи се на извесној удаљености од самог епицентра експлозије.

Чим почнемо да третирамо Оружане снаге Украјине као саставни део Заједничких оружаних снага НАТО-а у Европи, све ће одмах доћи на своје место и све ће код нас постепено да се попрати.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://regnum.ru/news/polit/3731693.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *