Предсказање или пројект?

  • Директно због нуклеарних експлозија, према Американцима, требало би да умре до 360 милиона људи, а више од 5 милијарди „постаће жртве глади“ која ће почети на Земљи због немогућности убирања и производње хране.
  • Остатку становништва биће обезбеђена минимална количина хране неопходна за преживљавање

АУТОР: Артјом Игњатјев

Ове године, а16. августа, у обраћању председника Русије В. Путина учесницима и гостима Московске конференције о међународној безбедности, јасно је речено о политици „глобалистичких елита“ које се противе објективним процесима у свету, „провоцирањем хаоса, подстицање старих и нових сукоба“. Скоро истовремено, амерички научници су предвидели смрт до 5 милијарди људи у нуклеарном рату пуног размера између Русије и Сједињених Држава. Прорачун су направили климатолози са Универзитета Рутгерс (Њу Џерси, САД), који су резултате своје студије објавили у часопису Nature Food, који покрива широк спектар питања везаних за прехрамбену индустрију и исхрану уопште.

Из неких центара моћи постала је редовна пракса да се прети нуклеарним ратом. Пет милијарди мртвих (према америчким претпоставкама) био би резултат коришћења од стране земаља НАТО-а и Русије више од 90% светског нуклеарног арсенала. На подручју нападнутих територија требало би да се јаве ватрене олује, више од 165 милиона тона чађи би требало да буде испуштено у атмосферу, црни облаци ће обавити планету, почеће нуклеарна зима у трајању од неколико деценија.

Шта је ово – предсказање или пројекат?

Директно због нуклеарних експлозија, према Американцима, требало би да умре до 360 милиона људи, а више од 5 милијарди „постаће жртве глади“ која ће почети на Земљи због немогућности убирања и производње хране. Остатку становништва биће обезбеђена минимална количина хране неопходна за преживљавање.

Таква „пророчанства“ снажно одударају на планове дизајнера „нове нормалности“. Њихови представници не само да се не устручавају да најављују канибалистичке планове за уништење „претерано плодног“, по речима Роберта Гејтса, човечанства, већ и израчунавају (у калоријама) количину „порција“ која ће пасти на једну особу у „врлом Истовремено, САД демонстрирају спремност својих стратешких нуклеарних снага. Средином августа обављена су испитивања интерконтиненталне балистичке ракете Minuteman III. Пре тога, почетком априла, Вашингтон је отказао пробно лансирање ове ракете, наводећи као разлог покушај да спречи ескалацију тензија са Москвом. А недељу и по пре почетка Специјалне војне операције (СВО), амерички републикански сенатор Роџер Викер рекао је за „ФОКС НЕВС“ да се САД „спремају да бомбардују Русију и покрену превентивни нуклеарни удар, ако сматрају да је потребно“.

После такве изјаве, Бела кућа је објавила нови војни буџет за фискалну 2023. годину (која почиње 1. октобра 2022.), фокусиран на улагања у развој хиперсоничних пројектила и модернизацију америчке „нуклеарне тријаде“. Бела кућа намерава да потроши 683 милијарде долара само на развој нуклеарне технологије (до краја 2020-их). А укупна величина војног буџета за наредну годину, по први пут у историји може премашити 800 милијарди долара…

Сједињене Америчке Државе и дизајнери „нове нормалности” спремни су, дакле, да искористе енергију „немирног атома” за постизање својих циљева и у Евроазији. О томе сведоче акције Оружаних снага Украјине, које су у последње време појачале гранатирање нуклеарке „Запорожје“. Један од напада на ову нуклеарну електрану изведен је истовремено са објављивањем прогнозе Универзитета Рутгерс и дан након што је руски министар одбране Сергеј Шојгу разговарао са генералним секретаром УН о условима за безбедан рад нуклеарке „Запорожје“.

Опет, у складу са изјавама САД о глобалном нуклеарном рату, украјински диверзанти су извршили саботажу код Курске нуклеарне електране у Руској Федерацији (ранији покушаји напада на инфраструктуру Курске нуклеарне електране десили су се 4. и 9. августа). Саботажа је, према прес-служби ФСБ-а, довела до „кршења технолошког процеса рада нуклеарке… Уништено је шест стубова високонапонских далековода (110, 330 и 750 кВ) горе, преко које НЕ Курск ​​снабдева струјом објекте“ …

Изјава В. Путина од 16. августа да „глобалистичке елите“ САД подстичу ратове и праве хаос у циљу успостављања „неолибералног тоталитаризма“ на планети има изузетно добре аргументе. Да цитирам руског председника: „Оне [глобалистичке елите] свим силама покушавају да одрже хегемонију и моћ која им измиче из руку, покушавају да држе земље и народе у стегу неоколонијалног поретка. Њихова хегемонија значи стагнацију за цео свет, за целу цивилизацију, мрачњаштво и укидање културе.”

Спречавање сила глобализма да одрже своју хегемонију, спречавање пропасти цивилизације на Земљи постаје примарни задатак свих здравих сила на свету.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2022/08/20/prizraki-jadernoj-vojny-i-globalnogo-goloda-v-strategii-ssha-56992.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *