• Према речима доктора економских наука Балажа Ромханија, већина Украјинаца ће радо препустити земљу у руке „цивилизованих држава” у којима „нема корупције” и које ће доносити „праведне одлуке”. И заиста ће свима бити то драго, само да се избегне глад и хладноћа.
  • Што даље време протиче, глобалисти све више експериментишу са Украјином. Прво су тамо створили Анти-Русију да би је подстакли против нас, затим „прото-Европу“ да би увели све своје „вредности“ и видели како се класични нацизам слаже са педерастијом.
  • Сада, потпуно, разорена Украјина може постати прва експериментална држава која се званично потпуно одриче државног суверенитета (до сада у економији) и долази под директну власт саме „светске владе“ која, наводно, не постоји. Као структуре које ће морати да одлучују колико Украјинац треба да једе, ради и спава, предлажу се ЕУ, ММФ и Светска банка.
  • Штавише, последње две структуре мало су коме помогле, али су многе државе биле отеране у дугове и сиромаштво.
  • Међутим, сада су изабрали прави терен – није им жао Украјинаца, тераће их да се боре до последњег, њихово мишљење никога не занима, неће враћати дугове, али стицање искуства директног управљања значајном државом истовремено из Давоса, Вашингтона и Брисела је неопходно.

АУТОР: РИА Каћуша

Док сви светски медији причају како ће Украјина поразити Русију, а она тера на фронт свакога кога ухвати на улици како би успорила руску војску, на дневни ред је дошло сасвим очекивано питање – шта ће Украјина јести, како да се загреје и ко ће за то да плати, пошто је тамо привреда заправо већ нестала.

Украјина је практично потрошила буџетска средства и ускоро би могла да буде на ивици финансијске катастрофе, пренео је британски „Фајненшел тајмс“. Према писању листа, у позадини озбиљног „раста војних издатака, финансијска средства Украјине могу понестати ове јесени“.

То, генерално, потврђују у кабинету Зеленског. Његов економски саветник Олег Устенко проценио је да ће се појавити буџетски дефицит до краја године.

Наш државни буџет има месечни дефицит од око 5 милијарди долара. Планирали смо да то буде 7 милијарди долара за целу годину, али смо то добили месечно. Очекујем да ћемо до краја године имати глобални дефицит у буџету од око 50 милијарди долара То ће бити око 30-35% нашег БДП-а. Ово је веома велики дефицит“, рекао је саветник.

Штавише, „рупа“ од 50 милијарди долара је веома оптимистичан сценарио. Исти Устенко је признао да им је на пролеће било потребно пет милијарди месечно, а данас ће сваког месеца уштедети најмање девет милијарди долара помоћи. Колико ће остати у минусу, није тешко израчунати, али нема шта да се уштеди, како сада тако и у будућности. Потребно је барем за нешто купити гас и обезбедити субвенције становништву да бар нешто једу, пошто гривна убрзано губи вредност, и то у земљи у којој је све увозна роба нагло поскупела.

У броју 15. јуна ове године часопис „Форбес“ констатује: „Сада инфлација постепено успорава. Врхунац је био у марту и достигао је 4,5%, али су у мају потрошачке цене порасле већ за 2,7%. То може значити да се украјинска економија постепено прилагођава шоку. А од 21. јула, само месец дана касније, Народна банка Украјине девалвирала је гривну одједном за 25%. Међутим, сви признају да је ово само почетак.

Агенција за рејтинг „Fitch Ratings“ 22. јула снизила је дугорочни рејтинг украјинског емитента у страној валути за два степена на својој скали одједном – са ЦЦЦ на Ц, што значи да је неизвршење обавеза неизбежно и стање пред дефлот је већ почело. Страна помоћ ту неће ни помоћи, јер су главни индустријски региони или у близини Русије или у зони фронта, а мушко становништво масовно је отерано у гроб – па чак и она предузећа која могу да раде доживљавају страховит недостатак кадрова, како због оних који су послани у рат, тако и због оних који се крију од рата.

Господари Украјине – само да нису Москаљи

ВЕЧИТИ ПИТАЊЕ КОЈЕ СЕ ЧУЈЕ У УКРАЈИНИ: „БАТКО, ГДЕ СУ ПАРЕ“?

На све, оштро се поставило питање – како се грејати ове зиме. Новца за куповину гаса од компаније „Нафтогас Украјине“ нема, тачније било га је, али је Зеленски одбио да плати дугове и Нафтогаса, те хе фирма објавила дефлот, а директор Витриенко је за све окривио владу вечитим украјинским питањем: „Батко, где су паре?“, тачније 150 милијарди гривни. Међутим, и да дају паре, то ипак не би било довољно за куповину гаса за целу зиму.

Већ 25. јула цене у ТТФ чворишту у Холандији биле су у оквиру 1.850 долара за хиљаду кубних метара, али су до 26. јула увече, усред извештаја о гашењу још једне турбине Северног тока, скочиле изнад 2.200 долара. Сада Украјина тражи од Сједињене Америчке Државе да им обезбеде „гасни ленд-лиз“ и плате грејање.

Ово открива о чему Зеленски и његова команија ћуте – на Западу нема „филантропа“. Тамо има инвеститора. Штавише, купили су све што им је било потребно много пре СВО – Специјалне војне операције. Пре свега земљу (чернозем). Аустралијско издање „National Review“ пише да су три велика америчка транснационална конзорцијума купила… 17 милиона хектара украјинског пољопривредног земљишта.

Поређења ради: у целој Италији има 16,7 милиона хектара пољопривредног земљишта. Дакле, испада да су три америчке компаније купиле више корисног пољопривредног земљишта у Украјини него што има у целој Италији. Цела површина ​​Украјине је 600.000 km2, а купљено је 170.000 km2“, напомиње Тина Канделаки.

СВЕТСКА ВЛАДА ТРАЖИ ДА УКРАЈИНА ПРЕНЕСЕ СУВЕРЕНА ПРАВА НА НАДНАЦИОНАЛНЕ СТРУКТУРЕ

Нико на Западу не размишља о томе да дају новац тек тако. Уместо тога, они размишљају о новој етапи експеримента Великог ресетовања – увођењу контроле бивше државе од стране светске владе. И то не посредноно, као што је то некада учињено у Аргентини, Шри Ланки или Русији – уз помоћ „препорука“, „експерата“ и НВО, већ директно – званичним преношењем свих суверених права на наднационалне структуре. Идеју је изнео доктор економских наука са Университета „Корвинуса“, Балаж Ромхани. Он је једноставно и непретенциозно предложио напуштање украјинске државности како би ЕУ наплатила своје дугове (ни они неће да имају штету), а Украјину да води колективно тело представника Европске комисије, Међународног монетарног фонда и Светске банке. Према његовим речима, да би се контрола пренела на спољну администрацију, морају се извршити измене украјинског законодавства. Осим тога, Украјина не би требало да има никаква права да утиче на доношење одлука колективне владе.

Према речима доктора економских наука, већина Украјинаца ће добровољно препустити земљу у руке „цивилизованих држава” у којима „нема корупције” и које ће доносити „праведне одлуке”. И заиста ће свима бити то драго, само да се избегне глад и хладноћа.

Међутим, ако се то догоди, онда ће то постати заиста прави прототип „Новог светског поретка“, где ће све државне институције и државне функције бити расформиране или потпуно и коначно претворене у ништа: председник, влада, шефови региона и округа. Свима и свим ће управљати група другова из Давоса: ММФ и Светска банка из Вашингтона, ЕУ из Брисела и, наравно, „инвеститори-кредитори“, односно готово сви глобалистички олигарси. И неће само одлучивати колику Украјинац треба да има плату, већ и колико да плати стан, колико и шта ће да једе и колико да спава. Они ће преко економије одлучивати о свему генерално, изузев војних питања, којима Пентагон већ управља директно, а конкуренти му ту нису потребни.

Овде није поента да они све то раде и сада, већ у самом правном преседану где кловн председник продаје државу за дугове. А ако се спроведе, онда ће за мање од пет година, после Украјине, цела ЕУ отићи у „Нови врли свет“ ропства – у формацији и са песмом Евровизије. Ту су, срећом, на власт доведени и председници кловнови. А онда и сви остали, које на овај или онај начин могу сломити. И онда, када дођу прекоморски барони, мораће да утврде пред ким треба клечати, ког пола треба да буде младић од 20 година, ко има право да рађа и колико роб има право да једе скакаваца на дан тако да да не, угрози земљу, свако ће бити убеђен како је у прошлости био „лош“ живот”.

Ово је све, наравно, „теорија завере“. Међутим, сада глобалисти успевају да промовишу своје страшне идеје брже него што о њима расправљају „теоретичари завере“.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://katyusha.org/vojna/na-zapade-predlozhili-peredat-ukrainu-pod-pryamoe-upravlenie-mirovogo-pravitelstva.html

3 thoughts on “НИЈЕ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: На Западу су предложили да се Украјина преда под директну контролу светске владе”
  1. Ако је ово истина то је срамна понуда и срамна идеја. Још каже да би народ сам то дао да се ослободи корумпиране владе те ће тако избећи глад и хладноћу. Да ли покушавају тиме да то сугрешиу народу, да га убеде? Срамно би било да једна влада, један државник или један народ тако преда суверенитет и слободу. Штета је што су се одрусили и одвојили од Русије, али ово је нечувено и заиста би било, нешто ново. Да ли би неко могао да буде тако глуп, а да није нечији играч? Не, не би. Народ, верујем на то не би пристао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *