Целокупна модерна и непозната технолошка цивилизација налази се баш на Земљи. Скрива се у својим утврђеним базама дубоко под земљом и повремено се појављује у форми НЛО или некада прерушена у обичне људе.

Иако ово делује као трејлер за научно фантастични филм, заправо је рад објављен у научној заједници, а тим истраживача са Технолошког универзитета Харварда и Монтане спекулише да виђења „неидентификоване аномалне фемонемоне” у суштини — „могу одражавати активности интелигентна бића скривена скривена овде на Земљи или њеном блиском окружењу или чак ходају међу нама“.

Да, то је директан цитат и непотребно је рећи, признају истраживачи, да је ова идеја о скривеним „крипотерестрицима” веома егзотична хипотеза коју ће „већина научника вероватно сматрати нечувеном”. Без обзира на то, тврде они, теорија „заслужује истинско разматрање у духу отворености”.

Интересовање војног особља за необјашњива виђења НЛО значајно је порасло током последње деценије. Ова пажња је достигла врхунац прошлог лета, када је бивши официр обавештајне службе Ваздухопловства и узбуњивач Дејвид Груш сведочио пред Конгресом, тврдећи да су САД већ пронашле ванземаљске летелице као део вишедеценијског програма извлачења НЛО. Чак је и НАСА отворила своја врата истраживачима да истраже мистериозне објекте велике брзине које су током година примећивали војни пилоти. Али касније у неколико извештаја Пентагона, тек треба да пронађемо било какве доказе о ванземаљском животу. Међутим, то није разуверило ове истраживаче са Харварда. У раду научници предлажу низ могућности, од којих је свака чуднија од следеће. Прво је то што „остатак облика” древне, високо напредне људске цивилизације још увек виси около и посматра нас. Друго је да је интелигентна врста еволуирала независно од људи у далекој прошлости, вероватно од „интелигентних диносауруса”, а сада скрива своје присуство од нас. Треће је да су ови скривени становници Земље допутовали овамо са друге планете или временског периода. И четврто је да су ови непознати становници Земље „мање технолошки, него магични”, што истраживачи упоређују са „земљским анђелима”.

НЛО виђења која изгледају да улазе и излазе из потенцијалних подземних приступних тачака, као што су вулкани навела је истраживаче да криптоземаљци живе под земљом. Истраживачи се нису зауставили чак сугеришући да ови криптоземљани могу попримити различите облике примата или чак гмизаваца који нису људи. Осим што живе дубоко под земљом, они чак нагађају да би се ова мистериозна врста могла чак и сакрити на Месецу или да је савладала уметност стапања као људска бића, народну теорију која је инспирисала небројена дела научне фантастике. Друго објашњење, као што је изнео контроверзни астрофизичар са Харварда Ави Лоеб, сугерише да су друге древне цивилизације можда живеле на „планетама попут Марса или Земље”, али у „размаку од милијарду година и стога нису биле свесне једна друге”. Наравно, све су то „натегнуте” хипотезе, како научници признају, и заслужују да се на њих гледа са доста скептицизма, пише у листу Futurism.

ИЗВОР: Магазин – Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *