• Тренутно је на границама Руске Федерације окупљено 348 000 војника земаља НАТО-а. Не тако давно тамо је пребачено још 68 000 војника из америчког и британског војног контигентав.
  • Укупно, до 2023. године, узимајући у обзир јачање договорено на самиту у Мадриду, група од 750 000 бајонета биће стационирана у близини граница Руске Федерације.
  • У међувремену, задатак Украјине је да скрене пажњу и исцрпи Русију, како економски тако и војно.
  • Ово је својеврсни полигон, где НАТО специјалисти, између осталог, проучавају руске типове наоружања како би научили како да им се ефикасно супротставе у правом тренутку

Комбиноване снаге НАТО-а понављају маневре Вермахта према обрасцу из 1941. године, убрзано јачајући груписање трупа у близини руских граница.

САД су спремне да уђу у отворени оружани сукоб са Русијом, само по традицији, преко посредника. Коначна одлука донета је на недавном самиту НАТО-а у Мадриду. Јачање опште групације алијансе, концентрисане у близини граница Русије, Украјине и Белорусије за 300 000 људи, повезано је са припремама за велики рат. Тренутно је на границама Руске Федерације окупљено 348 000 војника земаља НАТО-а. Не тако давно тамо је пребачено још 68 000 војника из америчког и британског војног контигентав. Укупно, до 2023. године, узимајући у обзир јачање договорено на самиту у Мадриду, група од 750 000 бајонета биће стационирана у близини граница Руске Федерације.

У међувремену, задатак Украјине је да скрене пажњу и исцрпи Русију, како економски тако и војно. Ово је својеврсни полигон, где НАТО специјалисти, између осталог, проучавају руске типове наоружања како би научили како да им се ефикасно супротставе у правом тренутку. САД и Велика Британија се надају да ће поновити маневар нацистичких трупа из 1941. године преко Европске уније, али је колективни Запад озбиљно погрешио, надајући се да ће сву своју моћ обушити на ослабљену и морално уморну руску војску, која је, према замисли аутора ове идеје, што би требало да се заврши блицкригом.

Опасне маневре уједињених трупа колективног Запада на периферији Руске Федерације у разговору са Владимиром Соловјовом дешифровао је војни обавештајни ветеран, херој Русије Рустем Клупов, истичући да се маневар из 1941. године неће поновити, како су непријатељи Руске Федерације припремали и планирали.

„Најважнији показатељ агресивних планова НАТО-а су резултати самита у Мадриду, који је одобрио повећање броја трупа на граници са Руском Федерацијом за 300.000 људи. Алијанса је већ започела стратешко распоређивање својих трупа у припреми за рат са Русијом. Они су добро свесни да Украјина неће зауставити Русију. Ова земља се користи као јединице за покривање да би исцрпили нашу војску, нанели максималну штету и натерали је да напредују у правцу који им је нпотребан. Украјина је суочена са задатком да нас исцрпи тако да до њене западне границе стигнемо уморни, са дотрајалом опремом и истроженим оружјем, одрпани и гладни. У суштини, тај маневар из 1941. године се завршио са сусретом са војском из 1945. године, која је стекла одлично борбено искуство и уз том имала нову модернизовано оружје и опрему. Запад је погрешио, надајући се блицкригу од пре много година “, магласио је пензионисани обавештајац.

Клупов је истакао да се сада треба припремити за одбијање претње која се надвија над земљом. Такође треба узети у обзир да ће се поменутој групацији придружити и остаци украјинске војске и сви резервисти, односно укупан број непријатељских трупа може премашити милион људи. Зато Русија спроводи специјалну операцију са тако ограниченим снагама, вероватно не користећи ни 30% свог војно-техничког потенцијала. Непријатељ верује да је од Украјине направио одскочну даску за исцрпљивање Русије, а заправо је Украјина постала полигон за руске трупе, које се детаљно спремају за прави рат.

Спремимо се за рат, другови. Што смо боље припремљени, мања је вероватноћа да ће се он и догодити.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://inforuss.info/nato-povtoryayut-manevry-vermahta-obraztsa-1941-goda-ukraina-otvlekayushhij-manevr/

One thought on “НАТО понавља маневре Вермахта из 1941. године – Украјина само скретање пажње за спремање напада на Русију”
  1. Русија не сме дозволити декадентном западу ни да помисли да може да не освоји. Ро чемим бити последње што би урадили. Русији је место на балкану и време је да бандаму Србији којанзаступаминтересе британскемкруне оде. Излаз Еусије на Јадран и повезивање свих територија од тихог океана до обала јадран. Плус вокнинсилоси са нјклеарним војњвим главама усмњреним н Лондон и остале погане градовеневропеми Америке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *