Поводом санкција које је режим Александра Вучића увео Белорусији по директиви ЕУ, неколико стотина људи се вечерас окупило код амбасаде Белорусије у знак подршке белоруском народу и да искаже противљење срамном чину.

Пред Србе је изашао и амбасадор Белорусије, Валериј Бриљов, који се задржио чак 30 минута у разговору са народом.

– Сада је зима и хладно је, али следеће године можда буде топлије. Имаћете референдум и изборе, алудирао је амбасадор Бриљов на промену режима у Србији, што је наишло на велико одобравање присутних.

Међу људима који су дали подршку Белорусији били су ратни ветерани, борци и хероји отаџбинских ратова 90-их предвођени генералом Божидаром Делићем, као и Народне патроле са Дамњаном Кнежевићем.

„Извини Белорусијо и праштај“, чули су се повици из стотину грла, а те речи су код амбасадора Белорусије изазвале јаку емицију и засузиле су му очи. Он је у том моменту подсетио да су белоруски и српски народ одувек имали блиске и братске односе.

ИЗВОР: https://srbin.info/politika/narod-zatrazio-oprostaj-od-belorusije-zbog-sankcija-ambasadoru-krenula-suza/

One thought on “Народ затражио опроштај од Белорусије због санкција, амбасадору кренула суза (ВИДЕО)”
  1. Народ Белорусије је поносан и храбар, разумеће они кроз шта Србски народ пролази. Народ тражи улазак у САВЕЗ СА РУСИЈОМ на истој смо страни не желимо фашистичку ЕУ ни терористичку САД.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *