КО ДРУГОМ ЈАМУ КОПА…

  • Уочи годишњице погубљења Садама Хусеина, издатог од свог обезбеђења, Запад је одлучио да то понови и већ на нивоу Г7 најавио припрему трибунала над највишим руководством Русије.
  • Британци су за то издвојили средства и ангажовали исте судије које су водиле суђење лидерима Срба.
  • Шолц већ директно захтева да елита Руске Федерације „преда” земљу у замену за нове 90-е
  • Међутим, за Русију је то пре плус – чим Запад почне своје игре са трибуналима, онда ће „уговори” једноставно постати немогући, као што ће постати и немогућа „неутрална позиција” ове саме елите – ако нисте са Русијом, онда сте против, и стога ће однос према Западу бити одговарајући.
  • Сада, на крају крајева, победа над Кијевом и потреба сопственим (руским) трибуналом није потребна само народу – то је од виталног значаја за елиту Кремља.

АУТОР: РИА Каћуша

Још увек волимо симболику са Запада. Дана 30. децембра 2006. светом је кружио снимак вешања бившег ирачког председника Садама Хусеина. У тој причи све је исценирано, лажно. И то од самог почетка, из чувене епрувете Колина Пауела, којом су Американци правдали инвазију на једну суверену земљу. Такозвано „суђење председнику” је била велика превара.

Истина, истог трена је легенда коју су Американци пажљиво изградили почела да се руши. За почетак, у Ираку нису нашли никакво хемијско оружје, под изговором да га траже извршили су агресију. Тадашњи тадашњи председник Џорџ Буш је преузео одговорност за инвазију, признајући притом грешке америчких обавештајаца који су прикупили нетачне податке. Било је то 2005. године, али то их није спречило да годину дана касније обесе Хусеина.

ИЗДАЈНИЦИ – САДАМОВИ РОЂАЦИ И ГЕНЕРАЛИ

Наравно, Садам није био анђео, могло му се поставити многа питања, било је за шта да му се суди, али тешко да неко може оспорити ову чињеницу – он је чврсто чувао земљу да не склизне у рат свих против свих. Његова грешка је била само у једном – није желео да преда своју земљу Западу, поклони њено богатство и постане „Украјина“ да би напао Иран. Као резултат тога, грађански рат у Ираку након 2011. године тек је ушао у нову фазу и данас наставља да варничи, претећи да сваког тренутка поново разнесе регион.

У исто време, Ирак је могао да преживи рат, али Садама су издали они којима је веровао. Само годину дана након његове смрти, арапски лист „Алефија „је именовао тројицу високорангираних ирачких официра које су, по мишљењу листа, подмитили САД и осигурали пад Багдада и распад режима Садама Хусеина. То су, један од рођака Садама Хусеина, Абдурахман Ат-Тикрити, још пре рата је почео да обавештава Американце о кретању лидера багдадског режима, укључујући председника и његовог најстаријег сина Удеја Хусеина, који је командовао Садамовим „фидаинама“.

Други официр Хусеиновог личног обезбеђења дао је САД информацију о састанку руководства у председничком комплексу у ноћи између 19. и 20. марта, као и у кући у округу Ал-Мансур у ноћи 7. априла. Американци су извршили масовне ударе на оба циља, али је Хусеин успео да се склони. Лист тврди да је доушник идентификован и погубљен ујутру 7. априла. Трећим издајником „Алефија“ сматра нећака бившег председника, генерал-потпуковника Махера Суфјана Ат-Тикритија. Као помоћник Кусаја Хусеина, он је заправо командовао Републиканском гардом од 100.000 људи која је бранила Багдад.

Према неким сведочењима, САД су с њим пре годину дана склопиле договор да Републиканска гарда неће учествовати у биткама. Према речима генерала Махдија ал-Дулаимија, ал-Тикрити је издао наређење да се не прихвати битка за аеродром и повуче, а затим је наредио ирачкој војсци да напусти своје положаје.

Тако су се сва „америчка јунаштва“, заправо, састојала у баналној куповини дела елите. Петнаест година касније, испоставља се да је и ово „суђење” било обмана од почетка до краја – била је то представа са унапред написаним сценаријем, у којој је свако играо своје улоге. Све је била лаж од почетка до краја. Нико није одговарао ни за уништене градове, ни за убијање цивила, ни за хаос широм Блиског истока. Тачније, све је управо супротно – многи од учесника убиства Хусеина добили су акције у нафтном бизнису, обогатили се и спокојно живели.

ЗАПАД МАШТА И О НОВОМ СУДУ – ВЛАДИМИРУ ПУТИНУ

Симболично је да уочи годишњице овог злочина, чији су жртве постали милиони људи, Запад планира да започне ново суђење, али сада Владимиру Путину, коме се, наравно, такође могу изнети многе примедбе, од нездравог поверење у дигиталне секташе и друге сведоке Шваба, али који у исто време остаје симболична „стега“ која државу чува од анархије и поделе између олигархијских кланова.

Чињеница да ће постојати суд за „злочине Русије“ постала је позната још у лето, али Запад није журио са њом, плашећи се да прекине односе, јер би изненада Украјина била поражена, а нови „Минск “ морао се закључити. Међутим, након што се Русија повукла из Харковске области, а потом и из Херсона, Запад је поверовао да ћемо изгубити рат и прешао је са „договора“ на припрему државног удара и суђење.

Тако је већ 1. децембра постало познато да је Француска заједно са званичницима ЕУ и Кијева почела рад „на стварању трибунала против Русије“. Ову изјаву дао је на брифингу представник француског Министарства спољних послова.

Што се тиче предлога за стварање специјалног трибунала за руске злочине у Украјини, ми смо почели да радимо са нашим европским и украјинским партнерима“, преноси „РИА Новости“ речи представника француског министарства спољних послова. Осим тога, истраге украјинских власти и Међународног кривичног суда у Хагу добиле су одобрење Француске. Затим је уследило „звоно“ Меркелове, која је открила карте у вези са „преговорима у Минску“ као средством за пораз Русије. Колико год је наши стручњаци пљували, она је то учинила не само да би подигла сопствени престиж као „једне од победника“, већ и за „протокол“ у будућем суђењу. Међутим, и ово је изазвало само „разочарење“ у нашем врху.

Јуче је постало јасно да је игра „договора“ и обмана са Русијом завршена. Лидери земаља Г7 и Европске уније, настављајући притисак на Русију, саопштили су да намеравају да приведу правди председника Владимира Путина и све који су укључени у украјинску специјалну операцију „у складу са међународним правом“.

Видео конференција лидера држава Г7, уз учешће високих званичника ЕУ и Зеленског, још једном је осудила акције Руске Федерације током специјалне операције. „Уверени смо да ће Русија на крају морати да плати за обнову оштећене или уништене критичне инфраструктуре. Позиваћемо председника Путина и друге на одговорност према међународном праву. Понављамо да је неодговорна нуклеарна реторика Русије неприхватљива и да је свака употреба хемијских, биолошких или нуклеарно оружје ће имати озбиљне последице“, наводи се у саопштењу САД и њихових шесторки.

Одмах напомињемо да до сада није било оптужби за употребу хемијског, биолошког или нуклеарног оружја од стране Русије у СВО – специјалној војној операцији. Упркос тонама докумената о злочинима америчких биолабораторија. Најбоља одбрана је, дакле, пребацити кривицу на неког другог.

ОПЕТ БРИТАНЦИ

Ту се прича није завршила. Јуче се сазнало да британске судије спроводе обуке кијевских колега у оквиру припрема за „нови Нирнберг“ – суђења за „ратне злочине Руске Федерације“. Ово је објавио канал „Sky News“.

Обуку украјинских судија води британски судија Хауард Морисон, који је пресудио лидеру Срба у БиХ, Радовану Караџићу. Он је у коментару за ТВ канал рекао да је осуда ратних злочинаца који су наређивали „дуг и спор процес“. „Када сам био у Трибуналу за бившу Југославију, речено ми је да никада нећемо судити Милошевићу, Караџићу или Младићу, али смо судили свој тројици“, додао је Морисон. За учешће у програму одабрано је 90 украјинских судија, обука је већ почела у Украјини „на тајном месту” уз учешће Британаца. Испоставило се да је 2,5 милиона фунти већ додељено програму.

Хауард Морисон: пресудио Радовану Караџићу – жели и Путину

Овде се може дуго негодовати због њиховог „лицемерја“, а заправо они делују у оквиру логике своје идеологије. То није нека тајна. „Како је на конференцији објаснио професор Пол Робинсон, који предаје курс јавне политике и међународних односа на Универзитету у Отави, ове две земље имају веома различита схватања правила и чему служе. Према Русији, правила су симетрична. Она функционишу исто за све државе. За Сједињене Државе, правила су асиметрична, а њихов ефекат зависи од тога да ли се једна или друга страна понашају „поштено“ или „неправедно“.

Сједињене Државе, према Робинсону, сада фактички одбацују такву симетрију. Према овом ставу, правила се односе углавном на оне који поступају поштено. Пошто се криминалци које прогања полиција морају предати и прихватити хапшење, војници који воде неправедан рат морају се предати онима који се држе става „истине, високих моралних принципа“, написала је „Каћуша“ 2018.

САД УВЕК „ИСПРАВНО“ МИСЛИ, ОСТАЛИ ПОГРЕШНО

Штавише, САД су успоставиле ова правила, где постоји само њихово мишљење и оно погрешно, много пре 2018. године, чак и много пре 2014. године. На основу тога су ратове и било какве цивилне жртве у Југославији, Ираку, Либији, Авганистану и Сирији сматрали „поштеним“ и „оправданим“. Генерално свуда. Разматрали су то са пуном озбиљношћу, у шта су данас уверени. За њих је ово још једна „борба против светског зла“ и ако је за ову борбу потребно уништити 100 милиона Руса, онда Руси немају среће. Нису Американци?

Наравно, већ се зна кога су означили да буде „светско зло“. То су наш председник, шеф Министарства одбране Шојгу, шеф Чеченије Кадиров, командант уједињене групе трупа у зони СВО Суровикин и организатор Приватне војне компаније, Пригожин. Листа је, наравно, далеко од коначне, али и сада можемо рећи да на њој није уврштено 99 одсто елите, укључујући министре, чланове Председничке администрације и олигархе. Односно, ако се понови прича са Хусеином, они имају све шансе, ако не да задрже власт и новац, онда да остану живи. Немачки канцелар Шолц је већ тако отворено рекао – после капитулације и предаје Путина, размишљаће о томе да нам врате 90-е. Међутим, овде је баба рекла две чињенице – у ствари, они који су издали Садама „на чудан начин” напустили су овај свет.

ИЗДАЈНИКА ИМА, АЛИ ЊИХ ГОСПОДАРИ БРЗО ЕЛИМИНИШУ

Издајника ће се, наравно, наћи. Питање данас, заправо гласи сасвим другачије – да ли ће им Кремљ дати прилику да изгубе рат. Уосталом, у овој причи нису најважнији планови Запада, већ коначни крст на било какве договоре са Западом. Чим се тамо покрене поступак, нико неће имати могућности да поврати „љубав”. Буквално. Нису се тамо узалуд сетили Срба, а старија генерација памти наслове у западним медијима: „Милошевић, оптужен за ратне злочине и масакре жена и деце“. Односно, свако ко буде желео да преговара одмах ће пасти под притисак сопствених медија и политичара, јер ће доћи у контакт са „оптуженима за ратне злочине и масакре жена и деце”. Претпоставка невиности? Да, ради – твоја кривица се не доказује – док се не докаже да си Србин. Шала из тог времена. Сада је она и руска, чеченска или бурјатска.

Наравно – ово је невероватни ужас за нашу елиту. Међутим, у томе је важност ове историје, да се коначно подвуче црта испод свих „лукавих планова” и покушаја да се „лепо предамо”. Сада је свим горе наведеним грађанима Победа потребна ништа мање него обичним људима. Само потпуни пораз Кијева и суд над Лондоном, Вашингтоном и Бриселом, где ће сведочити њихова шесторка, може да умири САД. Само тако ће сачувати своје животе и и државу, ставши у реду са већ „осуђеним непријатељима цивилизованих“, али сасвим живих и здравих, Мадуром, Асадом, Хомејнијем.

НА ВИДИКУ РУСКИ СУД ЗА УКРАЈИНСКЕ И ЗАПАДНЕ ЗЛОЧИНЦЕ

А да бисте победили, потребни су вам јасни циљеви, свакоме јасни и одлучне акције да бисте их постигли. Односно, речи „боримо се за уговор“ и „не желимо да рушимо кијевски режим“ треба заборавити заједно са ликовима који их изговарају. Ако не желимо да збацимо и судимо Зеленском и Залужном за ратне злочине у Донбасу, онда не видимо њихову кривицу.

Пре свега, потребно је постићи консолидацију елите, уз избацивање свих елемената који нису у стању да пруже значајну помоћ фронту, без обзира на пријатељство, љубав, везе и кланове. Нема више никакве „неутралности“. Запад је томе учинио крај. Ако ти грађани, било да се ради о олигарсима, политичарима, уметницима, друштвеним активистима, не раде за фронт, онда раде за непријатеља.

Волели би да верујемо да они на врху то разумеју и да су још увек у стању да промене „генералну линију“ и да ударе „на живе“. Запад нам опет даје шансу за прочишћење, подижући улог на ниво живота врховног. Ако то не урадимо сада, онда нећемо никада.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://katyusha.org/vojna/moment-istinyi-dlya-putina-britanczyi-i-es-zagovorili-pro-tribunal-dlya-putina-v-ocherednuyu-godovshhinu-ubijstva-xussejna.html

One thought on “МОМЕНАТ ИСТИНЕ ЗА ПУТИНА: Британци и ЕУ проговорили о „трибуналу за Путина“ на годишњицу убиства Садама Хусеина”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *