Иво Марковић

ЈЕДАН ОД ЊИХ – ИВО МАРКОВИЋ – УВЕРЕН ЈЕ ДА СУ СРБИ „БОЛЕСТАН НАРОД“

* Он је из Босне Сребрене и говори као да је истовремено надахнут Алојзијем Степинцем и Фрањом Туђаном: „Великосрпска идеологија је мотивирала свој империјализам у толикој мјери да је била спремна починити геноцид и над Хрватима и над Бошњацима и над Албанцима и дјелимично је и направила. Та иста идеологиија је на власти у РС и Србији. Велики дио српског народа треба лијечити, јер су бирали те људе

* Он зна и рецепт: „Само треба зауставити великосрпску идеологију и већина Срба ће прихватити Босну као своју земљу

* ФАКТИ: Једноверци и сународници фра Иве Марковића у Хрватској и БиХ су, потпомогнути својим муслиманским „цвијећем“, за владавине Анте Павелића побили најмање седам пута више голоруких Срба него што је у последњем рату у БиХ било укупно жртава на све три стране, а он – ни реч. Он међу својима не би принудно лечио ни већину, ни мањину ни појединце, а великохрватску и великобошњачку идеологију и не спомиње. Данашњи босански фрањевци све мање личе на своје претходнике и протеклих векова, а све више на језуитеУзгред: не би фра Марковић никада принудно лечио Немце, чак ни Хитлерове. Поменуо их је само да му антисрпска чорба буде гушћа…

__________________________________________________________

ФРАЊЕВАЦ Босне Сребрене, Иво Марковић, у емисији у којој се разговарало о историји и државности БиХ и „све чешћим насртајима на њу“, казао је да би Европа би допустила поделу Босне када би знала да ће то донети мир.

Па се устремио на „великосрпску идеологију која се мора што прије зауставити“.

„Имамо, додао је, веома моћну великосрпску идеологију која је покренула ове ратове, водила ратове, направила геноцид. То су веома опасни елементи, најбитније је да се заустави агресивна великосрпска идеологија. Она је покретач свих негативних енергија у Босни, на Косову, Црној Гори. Сматрам да ће иза свих ових проблема Босна изаћи као стабилна држава“.

У наставку је отишао још даље:

„У Босни се догодио геноцид и тај геноцид је конкретно направила великосрпска идеологија. Та идеологоија је мотивирала свој империјализам у толикој мјери да је била спремна починити геноцид и над Хрватима и над Бошњацима и над Албанцима и дјелимично је и направила. Та иста идеологиија је на власти у РС и Србији. Велики дио српског народа треба лијечити, јер су бирали те људе.

Фрањевачки самостан Духа светога у Фојници

       – И ово што се врши притисак на тај народ, треба вршити још више како би кренули путем оздрављења. Исто је урађено и са Нијемцима послије Другог свјетског рата. Само треба зауставити великосрпску идеологију и већина Срба ће прихватити Босну као своју земљу. Босна оваква функционира, проблеми су тамо гдје их генерира великосрпска идеологија“.

ИЗВОР: http://fakti.org/hrvati/medju-bodsanskim-franjevcima-ima-i-tipova-koji-bi-da-srbe-prinudno-lece-kao-nijemce

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *