САД ИМАЈУ НАЈВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ И УМРЛИХ, А АМЕРИЧКОГ СОЈА НЕМА МЕЂУ ОПАСНИМА

* Сједињене Државе су изазвале трговински рат против Кине и готово одмах почеле да намећу свету верзију о кинеском пореклу корона вируса. У пролеће 2021. Индија тестира своју националну вакцину, а англосаксонски медији у то време почињу да шире хорор о индијском соју. Жаир Болсонаро активно изводи економију Бразила испод контроле америчких корпорација, градећи уместо тога сарадњу великих размера са Кином. Због тога га амерички медији демонизују горе од Трампа...

* Неки Американци на интернету пишу да је сој омикрон досад убио мање људи од холивудског глумца Алека Болдвина, али је због њега већ затворена Африка, плус – Малави, Хонгконг, са само ДВА заражена на 7,5 милиона становника

____________________________________________________________

Аутор: Викторија НИКИФОРОВА

АМЕРИЧКИ корисници интернета суморно се шале да је нови сој коронавируса „до сада убио мање људи од Алека Болдвина“. Холивудског глумца који је недавно упуцао жену на снимању.

Упркос томе, сој омикрон је већ успео да одради више ствари.

Обустављен је ваздушни саобраћај са десетак афричких земаља. Туризам, који је тек почео да се зхауктава, поново је пропао. Почели су да се кидају ланци снабдевања, отуда дефицити робе, раст цена и несташица хране.

Економија ионако сиромашних земаља поново је тамо где је била све време пандемије – на дну.

Заправо, откриће омикрона, чија је природа научницима још увек потпуно несхватљива, омогућило је „златној милијарди“ да уведе санкције земљама у развоју.

За откриће новог соја, који сада шета светом, кажњена је Јужна Африка.

На потпуно несхватљив начин, Малави је потпао под рестрикције а у време када су му уведене – имао је мање од двадесет случајева заразе омикроном.

Хонгконг је апсолутно нестваран на тој листи. Он уопште није Африка, а имао је само два случаја заразе на седам и по милиона људи!

СЗО има три приступа сојевома коронавируса: „За праћење“, „Од интереса“ и „Опасност“.

Омикрон је одмах уврштен у трећу категорију иако је и даље инфериорнији по броју жртава чак и од Алека Болдвина.

Све ово нехотице изазива сумњу да озбиљну болест разни заинтересовани експлоатишу у своје сврхе.

Присетимо се који су сојеви коронавируса доспевали на насловне стране светских медија у последњих годину дана.

Индијски.

Бразилски.

Јужноафрички…

Дуго су покушавали да првом соју припишу кинеско порекло. Кинези су се борили као лавови и одбили напад, али британски и амерички таблоиди и даље Ковид-19 од миља називају „кинеским вирусом“.

Све у свему, листа главних сојева коронавируса, које је СЗО препознала као опасне, потпуно се поклапа са листом земаља БРИКС-а, са изузетком Русије.

То су државе које покушавају да спроводе суверену политику, посебно – да се боре против доминације америчких корпорација, фармацеутских и других.

Сједињене Државе су изазвале трговински рат против Кине и готово одмах почеле да намећу свету верзију о кинеском пореклу корона вируса.

У пролеће 2021. Индија тестира своју националну вакцину, а англосаксонски медији у то време почињу да шире хорор о индијском соју. Сећате се оних језивих снимака: планине лешева, дим из запаљених тела, пренатрпане болнице? Истовремено, изгледа да нико не примећује да су болнице у Индији традиционално претрпане, а ритуална кремација мртвих је део уобичајеног локалног начина живота.

Жаир Болсонаро активно изводи економију своје огромне земље испод контроле америчких корпорација, градећи уместо тога сарадњу великих размера са Кином. Због тога га амерички медији демонизују горе од Трампа. Па се тема са бразилским сојем убацује у најповољнијем тренутку.

Иста ствар је и са председником Јужне Африке. Сирил Рамафоса се активно бори против „вакцинашког империјализма“ америчких фармацеутских компанија. Има храбрости да изјави да Африци нису потребни добротворни поклони. Да земље, чак и најсиромашније, треба да буду у стању да саме производе и дистрибуирају вакцине. Зато  Westwrn Big Pharma мора да са њима подели своје технологије. Овај процес би могла да организује СЗО.

Ову револуционарну идеју изнео је Сирил Рамафоса на септембарском самиту о Ковид-19 чији је домаћин био Џо Бајден. Цео самит се тада свео на то што је амерички председник рекламирао америчке вакцине и обећавао да ће њима снабдети буквално све, чак и оне који их не желе. Сви остали говорници – премијери и председници различитих земаља – с поштовањем су му се захваљивали. Зато је говор јужноафричког председника личио на побуну на броду. И, за мање од два месеца се  појавио јужноафрички сој.

Истовремено, нико као да не види очигледну чињеницу: неоспорни светски шампион по инфекцијама и смртима од коронавируса су Сједињене Државе. Та земља обара све рекорде по заражавању и смртности,  буквално геноцидујући своје становништво, а ипак амерички сој, према СЗО, не представља опасност.

Претходно је био на листи „занимљивих“, па прешао на „листу за праћење“.

Генерално, ствара се парадоксална ситуација. Западне земље гомилају милијарде доза вакцина, а становници афричких земаља немају чиме да се вакцинишу. Тренутно их је вакцинисано само 7 одсто (у поређењу са 66 одсто вакцинисаних у ЕУ). Наравно, оболевају, а онда их западне земље додатно кажњавају затварањем граница.

Осим што им упропаштавају животе, уништавају им привреду.

Лидери афричких земаља с правом називају овакво стање „вакцина-апартхејдом“. А тамошњи активисти за људска права примећују да је таква политика – нова верзија колонијализма.

ИЗВОР: http://fakti.org/media-menju/koji-su-sojevi-koronavirusa-glavni-brazilski-indijski-kineski-i-ju%C5%BEnoafricki-za-briks-fali-samo-ruski

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *