ФОТО: voxfeminae.net

  • Не тако давно на мрежи се појавила информација да ће Сорошева фондација „Отворено друштво“ доделити нове грантове за промоцију жена-феминисткиња на руководеће позиције широм света

АУТОР: Институт међународних политичких и економских стратегија (РУССТРАТ), Москва

Изјава актуелне градоначелнице Чикага Лори Лајтфут о непрестаним пљачкама малопродајних објеката изазвала је, најблаже речено, збуњеност грађана. Групе пљачкаша отворено врше пљачке у центру града и околини и наносе значајну штету власницима продавница. На пример, у октобру је десетак маскираних мушкараца опљачкало продавницу Луис Витона у Окбрук центру западно од Чикага, а затим побегли са три аутомобила, од којих је један, како се испоставило, отет. Украдено је више од 120.000 долара луксузних предмета, саопштила је Полицијска управа.

Описани инцидент, као и низ других крађа, дали су повод госпођи Лајтфут да оптужи повређене власнике да су сами навукли пљачкаше. „Још увек имамо продавце који неће да плате обезбеђење у својим продавницама, као ни сервисере да имају стварно исправне камере усмерене на закључану робу преко ноћи, а посебно на скупе торбе у излозима. Ове торбе могу бити нешто што привлачи лопове“, цитирао је градоначелников закључак „Фокс њуз“.

Лори Лајтфут

Директор и уједно и извршни директор Удружења малопродаје Илиноиса, Роб Кар, дискретно је назвао коментаре госпође Лајтфут „дезинформацијама“. Власници радњи троше милионе долара на заштиту својих локала, а и поред тога излози морају бити заковани даскама и шперплочом, на којима стоје очајнички апели пљачкашима, штампани на листовима папира: „Поштедите, ја сам самохрана мајка!“, „Ова продавница је све што ми је остало”.

Подсетимо, током прошлогодишњих августовских погрома, штета за власнике радњи била је много значајнија – до 60 милиона долара. Одговарајући на разумна питања новинара – зашто се злочинци осећају некажњено, Лори Лајтфут је оптужила новинаре за провокацију и покушај да се канцеларија градоначелника уплете у полицијску управу. Касније је и званично забранила белопутим новинарима да јој приђу и покушају да са њом ступе у контакт.

„Тренутно Чикаго изгледа као најслабија карика, јер се руководство, које мора да реши овај проблем заједно са нама, међусобно свађа и око тога ко је крив“, резимирао је друштвени активиста и предузетник Роб Кар.

Вреди се задржати на личности: ко је, дакле, Лори Лајтфут?

Пре две године две Афроамериканке су биле номиноване за место градоначелника Чикага. Победу је однела адвокатица Лори Лајтфут, која се позиционирала као лезбејка, ЛГБТ активисткиња, а њен ривал Тони Преквинкл био је само учитељ и баналан менаџер са добрим радним искуством. Избор у корист толеранције је био очигледан. За госпођу Лајтфут гласало је 74% бирача и добили су шта су и изабрали.

Током своје владавине, Лори Лајтфут је успела да уради много. Постала је покровитељ ЛГБТ заједнице колико је то било могуће, а за шта је добила титулу једног од педесет хероја „који нацију воде ка равноправности свих људи“, смањила казне за поседовање марихуане, забранила протесте у кругу своје куће, демонтирала споменик Кристифору Колумбу и потпуно се посвађала са полицијом, која је оптужила власт града за пораст криминала. Једна од заслуга садашњег градоначелнице Чикага је што је градској полицији сада забрањено да прогони нарушиоце поретка, осим ако не наносе „видљиву штету друштву“.

„Они су достигли границу. Јасно је да у протеклих годину и по дана наши полицајци нису били само потцењивани, већ су их кињили и понижавани. Рањена су два полицајца из близине! Имамо дубоку и озбиљну кризу у нашем граду“, пожалио се одборник О’Ши на градску управу у интервјуу за лист „Sun-Times“.

Очигледно је да људи у Чикагу, са изузетком БЛМ и ЛГБТ заједнице, не уживају у владавини Лори Лајтфут.

Па, коме требају неспособне жене на власти?

Историја је познавала многе талентоване жене које су биле на руководећим позицијама и доносиле судбоносне одлуке. Можда једни од најсјајнијих представника одлазеће ере су Маргарет Тачер и Ангела Меркел. Међутим, садашње време је довело многе личности у политику које код нормалних људи изазивају мноштво птиања.

На пример, нова немачка министарка одбране Кристина Ламбрехт је професионална политичарка, али никада није имала везе са војском. Ламбрехтова, коју су руски корисници друштвених мрежа одмах прекрстили у „бакица“, „домаћица“ и „хвала што нисте трансродна особа“, одмах је предложила увођење најстрожих санкција Русији.

Много критика бирачког тела изазивају изјаве још једне представнице лепшег пола – Каи Калас, премијерке Естоније. Са Кристином Ламбрехт, спаја је недостатак љубави према Русији. Актуелна председница Молдавије Маја Санду, штићеница Сорош фондације, такође не може бити ухваћена у симпатијама према нашој држави. Дописник молдавског портала „correspondent.md“ тврди да је Маја била запослена у Фондацији и да јој је Сорош дао новац да би студирала на Харварду.

Када је Запад покушао да промовише госпођу Тихановску као главног кандидата за место председника Белорусије, коришћени су и принципи феминизма. Зато су покушај државног удара у републици многи назвали „побуном жена“ (подругљиво и „побуном баба“ – прим прев.).

У Белорусији „Побуна баба“ није прошла

Не тако давно на мрежу је процурила информација да ће Сорошева фондација за „Отворено друштво“ доделити нове грантове за промоцију жена – феминисткиња на руководеће позиције широм света. Сума које издвојена износи сто милиона долара. Лако је претпоставити да, као и у случају Лорие Лајтфут, акценат неће бити стављен на професионалне квалитете кандидаткиња, доступност одговарајућег образовања и радног искуства, већ на њихову усклађеност са либералном и, могуће, антируском агендом. Није ни чудо, дакле, што се баш Џорџ Сорош сматра једним од очева модерног феминизма.

Недавно је нова резолуција Генералне скупштине Уједињених нација „Јачање улоге УН-а у омогућавању периодичних и стварних избора и транзиције ка демократији“ укључивала клаузуле о „сексуалној оријентацији и родном идентитету“, као и о „женама у свој њиховој различитости“. Ово потврђује претпоставку да ћемо у блиској будућности видети појаву већег броја политичарки, посебно феминисткиња, чији главни критеријум избора неће бити искуство и здрав разум у одлучивању, већ „родна разноликост“. Очигледно је да Вашингтон, преко којег глобалисти координирају процесе који се одвијају у Европи и остатку света, има користи од слабих политичара. Таквима је лакше манипулисати.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://russtrat.ru/comments/25-dekabrya-2021-0010-7799

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *