Владислав Ђорђевић, Феминизам и теологија – пузајућа јерес „феминистичке теологије“, издање аутора, Нови Сад, 2022, стр. 110.

  • Понекад човека задеси срећа да чита невероватно добро написано дело. Књига Ђорђевића једноставно читаоца „носи“… до краја, до последњег слова. То је први и најважнији утисак.

АУТОР: Зоран Милошевић

Књига Ђорђевића је и душекорисна. Њоме је он учинио подвиг љубави према онима који су кренули странпутицом која се именује феминистичка теологија, али и према онима који се колебају, тј. нису начисто да ли да сиђу са православног пута. Уколико прочитају дело Ђорђевића – учврстиће се у вери и православљу. Такође, треба рећи, наше друштво ће имати велики путоказ када је у питању феминистичка јерес (додајмо да је јерес, поред самоубиства НЕОПРОСТИВИ људски грех, јер припадају сагрешењу који се зове Хула на Духа Светог).

Књига је корисна и за младе и за Цркву, јер су се нашли на удару феминизма и феминистичке теологије. Квалитет књиге је такав да у најмању руку може бити бар помоћни, ако не и главни уџбеник на православним богословијама и Православном богословском факултету, али верујемо да када би се и неки делови овог рукописа нашли и у уџбеницима људских права, философије, социологије, психологије и сродних дисциплина (у лекцијама где се говори о феминизму) да би ученици и студенти са радошћу научили ову лекцију, јер би осетили да зрачи истином.

АУТОР СА СВОЈОМ КЊИГОМ

Шта је, дакле, још квалитет књиге ФЕМИНИЗАМ И ТЕОЛОГИЈА  –  ПУЗАЈУЋА ЈЕРЕС „ФЕМИНИСТИЧКЕ ТЕОЛОГИЈЕ”, аутора Владислава Ђорђевића?

Аргументација – јака као челик, а речена „убојитим“ језиком. Затим, ту је стил писања, достојан врхунског мислиоца. Ђорђевић уме да хирушки прецизно напише оно што мисли. Реченице су кратке, језгровите и потпуно јасне. Чак лепе. Истовремено, његове мисли дате у кратким реченицама (са закључком који убрзо следи иза излагања проблема и његове анализе) су толико језгровите, богате значењем да је готово свака једна страница. То је посебан таленат на који треба указати. Заправо, од Ђорђевића се може учити како (на)писати научно дело, а да буде свакоме разумљиво и средњошколцу и факултетски образованом и докторима наука.

Не бисмо да у овом приказу наводимо примере из рукописа. У речено ће се уверити свако ко буде читао овај рукопис као књигу, међутим нека нам буде дозвољен само један цитат: „‘Феминистичка теологија’ се одавно проширила по бројним протестантским деноминацијама. Она није ништа друго него секуларни феминизам обучен у теолошко рухо. Као таква, она је не само друштвено штетна, него и црквено јеретична. Она је пузајућа јерес„.

Предност књиге Владисалва Ђоређвича је и у томе што није преобимна, тј. неће бројем страна одвраћати читаоце, који како нам говори искуство избегавају „дебеле“ књиге.

На крају, читаоцима и свим људима добре воље препоручујем да прочитају ово невероватно квалитетно дело које заслужује сваку пажњу, како од родитеља тинејџера који се интересују за феминизам, али и оцрковљени (верујућих) људи, јер је и наша Српска православна црква на удару феминизма.

ЦЕНА: 500,00 Динара

ТЕЛЕФОН ЗА НАРУЏБИНЕ  064 55 66 36 11

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *