У рату се побеђује пре на молитви, него на бојном пољу

Како православни да побеђују у рату? То је указано у Предању Цркве и за пример јасно је указано у Библији у рату између старог Израиља и Амалика, и овако се описује тај рат:

„А дође Амалик и зарати на Израиља у Рифидини. И рече Мојсеј Исусу (Навину): изабери себи мужеве силне и изиђи сутра и устроји се (војно) на Амалика: и ево, ја ћу стати на врху горе, и жезал Божији је у руци мојој. И учини Исус (Навин), као што му рече Мојсеј, и изиђе и устроји се (војно) на Амалика: а Мојсеј и Арон и Ор узиђоше на врх горе. И беше, кад подизаше Мојсеј руке, побеђиваше Израиљ: а кад спушташе руке, побеђиваше Амалик: а руке Мојсеју биле су тешке: и узеше камен (Арон и Ор) и поставише њему, и сеђаше на њему: и Арон и Ор придржаваху руке њему (Мојсеју), један одовуд, а други отуд (са једне и друге стране Мојсеју): и биле су руке Мојсеју укрепљене до заласка сунца: и победи Исус (Навин) Амалика и сав народ његов убиством мача“ (2Мојс.17:8-13).

За један дан стари Израиљ је победио Амалика, а јасно је речено како је остварена победа: „И беше, кад подизаше Мојсеј руке, побеђиваше Израиљ: а кад спушташе руке, побеђиваше Амалик“. На основу тога да расудимо због чега Русија тако дуго не може да победи Украјину? Због слабе молитве Руске Цркве. А како да појачају молитву? Имају пример Мојсеја, Арона и Ора, који су узишли на гору изнад бојног поља и гледали су и слушали борбу и од тог гледања и слушања борбе појачали су молитву и молитвом су победили непријатеља. Тако и руски епископи и свештеници слично као Мојсеј, Арон и Ор треба да дођу близу фронта и да виде у чују борбу и ратовање, па кад виде и чују борбу и ратовање, тада би морали да појачају молитву и молитвом да помогну руској армији да победи и да оконча рат.

ИЗВОР: Борба за веру

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *