• Езра Јахин, који је учестововао у масакру у Деир Јасину 1948. године, говори трупама: „ове животиње не заслужују да живе“, мислећи на Палестинце
  • Езра Јахин, 95-годишњак, који је умешан у масакр у Деир Јасину, један је од 300.000 резервиста кога је позвала израелска војска ове седмице (Друштвене мреже)

Аутор: Рајхан Убин

Ветеран израелске војске, који је учествовао у масакру палестинских цивила 1948. године, позвао је Израелце да „избришу сећање на… породице, мајке и децу“.

Езра Јахин, 95-годишњак, један је од више од 300.000 војних резервиста, мобилисан од стране Израела још откако је пре недељу дана избио рат у Гази.

Према недавним извештајима, Јахин неће бити укључен у борбе, већ ће уместо тога служити да „мотивише“ војнике.

„Тријумфујте и докрајчите их и никога не поштеђујте. Избришите сећање на њих,“ рекао је Јахин док се обраћао израелским трупама ове седмице у видео снимку који је од тада постао виралан.

„Збришите их, њихове породице, мајке и децу. Овим животињама не треба допустити да живе.“

Додао је да „нема изговора“, јер Хезболах „може послати ваздушни напад“ и „овдашњи Арапи нас могу напасти“.

„Сваки Жидов с оружјем треба да оде и да их поубија. Ако имате неког комшију Арапина, не чекајте, идите у његову кућу и убијте га,“ рекао је Јахин.

Пост са „X”-а: Middle East Eye – „Ове животиње не заслужују да живе.“ Езра Јахин, 95 година стари војни резервиста Израела, виђен је како потиче „свакога Жидова с оружјем“ да убија Палестинце и да „збрише сећање на њих“.

Линк: https://twitter.com/i/status/1712918166437806294

„Посведочићемо ствари о којима никада нисмо сањали. Нека баце бомбе на њих и збришу их“, додао је. „Сва пророштва изречена од пророка ће се ускоро испунити.“

Израел је у протеклој седмици побио најмање 2.215 људи у Гази, како наводи палестинско Министарство здравља. Од убијен, 724 су деца, а 458 су жене.

У протеклом периоду, израелске трупе су убиле 54. људи у окупираној западној обали.

Рат је избио 7. октобра након што је Хамас лансирао изненадни напад са више фронтова на Израел, испаливши хиљаде ракета и пославши борце на израелску теориторију, копном, ваздухом и морем. Више од 1.300 Израелаца је убијено, а групе војника и цивила су одведени као таоци у Газу.

Ветеран умешан у масакр у Деир Јасину

Јахин је био члан Лехи ционистичке полиције, која је вршила злочине још прије стварања државе Израел 1948. године.

Учествовао је масакру у Деир Јасину 9. априла 1948. године, када су ционистички полицајци који су припадали групама Лехи и Иргун, ишли од куће до куће, убивши више од 100 људи у малом палестинском селу близу Јерусалима, без обзира што су ови пристали на раније примирје. Многи од убијених су били жене, деца и старци.

Масакр, међу другим злочинима, довео је до присилног прогона стотине хиљада Палестинаца из своје отаџбине у ономе што је постало познато као Накба или катастрофа.

У интервју за Jewish Press 2020. године, Јахин је рекао да је његовој Лехи јединици наређено да нападне Деир Јасин.

„Село је било терористичко скровиште,“ рекао је он. „Левичарски историчари тврде да смо немилосрдно и са предумишљајем, поклали становнике села, укључујући жене и децу. То је није уопште било тако.“

„Тачно је да су жене и млади убијени, али зато што су служили као борци.“

Најмање 13.000 Палестинаца је побијено и стотине села је уништено да би направили места за државу Израел 1948. године.

Око 750.000 људи је присилно расељено из својих домова, што је број који заједно са њиховим потомцима чини око шест милиона палестинских избеглица, од којих већина њих сада живи у суседним државама.

Палестинци у Гази су упозорили да планови отварања људског коридора и пресељење цивила у египатску област Синаја би било слично као „друга Накба“.

Извор:https://www.middleeasteye.net/news/israel-palestine-war-veteran-ezra-yachin-soldiers-erase-children

Преводилац: Ж., https://independent.academia.edu/%C5%BDx

Коментар преводиоца: Било који други народ да овако шта говори и ради, што данас раде и говоре Жидови, био би увелико осуђен. Међутим, Жидови имају зелено светло од запада практички да позивају на геноцид и практички да раде што год хоће. Све западне државе их подржавају. Шта више, готово све државе које су данас чланице НАТО-а и ЕУ, уопште ни не признају Палестину као државу. Ова вест, као и бројне друге је показатељ геноцидних тежњи циониста. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *