?????????????????????????????????????????????????????????
  • Једна од најпознатијих хеви-метал група „Сабатон“ објавила је нови албум под називом „The War To End All Wars“, на коме се нашла песма посвећена јунакињи Балканских ратова и Првог светског рата, Милунки Савић

Једна од најпознатијих хеви-метал група „Сабатон“ објавила је нови албум под називом „The War To End All Wars“, на коме се нашла песма посвећена јунакињи Балканских ратова и Првог светског рата, Милунки Савић.

„Lady of the Dark“ је назив нумере која говори о српској хероини Милунки Савић.
„Милунка Савић је била Српкиња која је заузела место свог брата у војсци. Делимично прерушена у мушкарца, на крају ће бити међу најодликованијим војницима Првог светског рата“, објављено је на званичној страници групе.

Овај албум је наставак претходног који се такође бавио Првим светским ратом, „The Great War“ који се фокусира на зверске злочине и битке које су се одиграле током овог рата.
Овај бенд се и раније бавио Србима и јунаштвима српске војске која су описана у песми „Last Dying Breath“ која је инспирисана легендарним говором мајора Драгутина Гавриловића српским војницима, преноси Спутњик.

У част симболике броја 11 који је уско повезан са овим историјским догађајем толико песама ће се и наћи на албуму. На албуму се налази и нумера „Сарајево“, тако да можемо да претпоставимо да ће доста преслушавања тих песама бити управо са ових простора.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/izasla-hevi-metal-pesma-o-milunki-savic/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *