Ових дана у српске медије доспео је снимак на ком бивши амерички политичар и дипломата, некадашњи државни секретар Сједињених Америчких Држава, Хенри Кисинџер говори о томе шта су САД уопште покушале на Балкану.

Причао је о томе како се Срби не могу насилнно вратити у Босну која никада није ни постојала и напоменуо како не постоје „босански језик“ и „босанска култура“.

Овај део интервјуа преносимо у целости:

„Не схвата шта покушавамо учинити са Балканом. Могли смо нешто учинити на почетку рата, када су Срби масовно кришили људска права, како бисмо то спречили. Из овог угла, морамо нешто рашчистити.

Понашамо се као да покушавамо силом вратити Србе у некакву митску Босну, која није постојала никада у историји. Не постоји ‘босански’ језик, не постоји ‘босанска’ култура. Босна је административна јединица која се састоји од Хрвата, муслимана и Срба, вештачки створена у бившој Југославији и глупаво призната као држава од стране западних сила.

Ако погледате српску историју, видећете да су се 600 година борили да њима не владају муслимани. Зато САД крши властито начело самоодређивања народа и зашто их наши медији зову ‘српски сепаратисти’? Зар се покушавају одвојити од нечега што није постојало никада у историји? Сматрам да требамо створити муслиманску државу, а допустити осталим националностима да оснују своје независне државе или да се прикључе Хрватској и Србији.

Не морамо се мешати у балкански рат који се не може завршити чак и ако би победили.“

ИЗВОР: Глас јавности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *