Exif_JPEG_420

Јутрос се у Сарајеву пробудило 26 грађана, узело крпе, написало пароле и у великом броју се окупили испред објекта у којем се покушава владати Босном и Херцеговином, иако се у ствари влада у објекту ОХР, који се налази у близини овога здања. Пробудило се и неколико сниматеља и новинара да сниме овај масовни скуп. Будни су и ови грађани што пролазе поред скупа којег обезбјеђују специјалци, али очигледно не хају за протесте, иду својим послом.

Група тамнопутијих људи уморни од чекања да скуп почне, су сјели да се одморе и шта поједу. Вјероватно нису исламски вјерници пошто је вријеме поста, а можда мјере вријеме по неком другом календару или сату па њима није пост.

Ово је укратко нешто као новинарски извјештај са лица мјеста, а сада слиједи неновинарски извјештај.

На скупу је више организатора скупа него ли подржавача ове утопијске идеје. Невладин сектор је познат по свом глупирању у политичком ангажовању по државама у које га инсталирају. Знано је већ свима да они заиста представљају невладин сектор, али не влада држава у којима су, него страних влада, тајних друштава, секти и осталих удружења смишљених да раде на разједању свих држава у којима се налазе. Интересантно би било видјети колико у невладином сектору има држава које нису НАТО чланице.

А што се тиче глупирања са заговарањем грађанске државе у сред Европе која је настала на национализмима, гдје су све државе основане по националном принципу и гдје је то дио европске културе, не треба се ту много чудити. Западу се не свиђа како РФ спроводи своју акцију одбране свог суверенитета и одмицања агресорске опасности даље од својих граница, па жели развучи Русе по фронту и отворити још понегдје какав фронт. А то се зна да је најлакше урадити на Балкану, пошто су нам направили такве границе да овдје неће бити никада мира.

Рат који се водио код нас је био грађански, а веома близак чисто вјерском рату, гдје су се војске разликовале по припадности нацији и вјери, што се на крају свело на исто.

Послије толико проливене крви за вјеру-нацију, сада страни окупатор уз помоћ наших плаћеника из НВО сектора, жели да поништи резултате ратовања и боде све у очи причом да је то све сада неважно. Срећом па народ зна да то може само да се уради новим ратом, па га овакве теме уопште не интересују. Зато је на оваквим скуповима, које медији приказују као масовне и значајне, увијек буде више оних из НВО сектора који организује ово глупирање по улицама и трговима него народа. Неће више ни родбина ни пријатељи да им долазе ради подизања „масовности“ оваквих скупова.

И није БиХ нефункционална због тога што није грађанска, него што ју је таквом осмислио окупатор који још увијек држи овдје свој ОХР као симбол окупације и колонијализма.

Слобода народу.

Душко Бошковић, дописник из Сарајева

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *