Ратко Младић и Радован Караџић, Фото: Илустрација ИН4С

С друге стране, руска војска је заробила двојицу добровољаца из Америке, иначе бивших припадника америчке армије. Роберт Друк и Анди Хуин, обојица из Алабаме, заробљени су од стране руских снага прошле недеље на периферији Харкова, саопштио је тада The Daily Telegraph

ИН4С из поузданих извора сазнаје да западни званичници воде преговоре са руском страном о размјени ратних заробљеника и страних плаћеника са Србима који су утамничени у европским затворима.

Како каже наш извор “једна страна у преговорима инсистира на принципу ‘сви за све’, како по питању размјене странаца тако и по питању размјене украјинских за руске заробљеника“.

С друге стране, Русија тражи да се из европских затвора ослободе хашки затвореници у замјену за заробљене америчке, канадске, британске официре и хрватске добровољце који су заробљени од стране војске Донбаса.

У хрватским затворима се налази 22 Срба, који су осуђени за „ратне злочине“.

На питање уредника портала ИН4С, Гојка Раичевића, да ли је тачна информација да западни званичници воде преговоре са руском страном о размјени ратних заробљеника и страних плаћеника са Србима који су утамничени у европским затворима, те да Русија тражи да се из европских затвора ослободе хашки затвореници у замјену за заробљене америчке, канадске, британске официре и хрватске добровољце, син генерала Младића, Дарко Младић је казао да о томе нема сазнања, те да је исто питање добио од руских државних медија.

„Ја о томе ништа не знам, иако сам такво питање добио прије пар дана од руских државних медија. Ја у принципу подржавам свако решење, које води мирном расплету ситуације и деескалације, и у том смислу, ако томе доприноси ова размена, наравно да подржавам“, истакао је Дарко Младић за ИН4С.

ИН4С подсјећа да је неколико заробљеника, страних плаћеника, је већ осуђено на смрт. Суд Доњецке Народне Републике (ДНР), осудио је Британце Шона Пинера и Ејдана Аслина, као и Мароканца Саудуна Брахима, на смрт. Тада је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров, рекао да су тројица осуђених на смрт „починили злочине на територији ДНР“.

С друге стране, руска војска је заробила двојицу добровољаца из Америке, иначе бивших припадника америчке армије. Роберт Друк и Анди Хуин, обојица из Алабаме, заробљени су од стране руских снага прошле недеље на периферији Харкова, саопштио је тада The Daily Telegraph.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/ekskluzivno-in4s-saznaje-mladic-i-karadzic-uskoro-u-rusiji-bice-razmijenjeni-za-zarobljene-nato-oficire-u-ukrajini/

One thought on “(ЕКСКЛУЗИВНО) ИН4С сазнаје: Младић и Караџић ускоро у Русији. Биће размијењени за заробљене НАТО официре у Украјини?!”
  1. СЛОБОДАААААААААААААААААААААААА ХВАЛА РУСИЈО, ХВАЛА РУСКИ НАРОДЕ, БОГ ВАС ЧУВАО НА ВЕКЕ ВЕКОВА А М И Н ТАКО СМО СРЕЋНИ, МАЛО ЈЕ РЕЋИ ХВАЛА АЛИ ПЛАЧЕМО ОД СРЕЋЕ … НЕКА ВАС ГОСПОД ЧУВА И ПРАТИ У СВЕМУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *