ФОТО: Валериј Бриљов и Божидар Делић

„СЛОБОДНА БЕЛОРУСИЈА ЈЕ УЗДАНИЦА СВАКОМЕ У СВЕТУ КО ЈЕ ПРОТИВ ГЛОБАЛИСТИЧКЕ ДУБОКЕ ДРЖАВЕ

ПОВОДОМ санкција Европске уније против Белорусије, којима се поред Албаније и Северне Македоније придружила и Србија, ратни комадант 549. МТБР који је командовао и славном битком на Паштрику, генерал Божидар Делић сасатао се са Његовом екселенцијом амбасадором Белорусије у Београду Валеријом Бриљовом.

Генерал Делић је том приликом амбасадору пријатељске Белорусије рекао:

„Примите моје извињење у име бораца и огромног броја грађана Србије, који су постиђени увођењем економских санкција Вашој земљи.

Верујте, Срби памте вашу несебичну помоћ у тренуцима када нам је било најтеже. Док су из Европе полетали бомбардери са осиромашеним уранијумом, од вас су стизали непрегледни конвоји хуманитарне помоћи.

Председник Лукашенко је једини светски лидер који је имао храбрости да 16. априла 1999. – у јеку НАТО агресије – крочи на ужарено тло Србије и стане уз мој народ. То је човек који је под кишом бомби обишао моје рањене војнике на Војномедицинској академији.

Као Србина, посебно ме понижава што је тренутна власт у Београду „Отвореним Балканом“ практично укинула границе са Албанијом док је истовремено увела санкције братском белоруском народу.

Валериј Бриљов, Божидар Делић и Александар Јерковић

         Подржавам ваше напоре да издржите притиске са Запада које ми нисмо успели да издржимо.

Због тога што нисмо успели да им се одупремо, данас у Србији ми радимо у пеленама за стране компаније које остварују астрономске профите пљачкајући природна богатства Србије.

Наша деца дишу најзагађенији ваздух у Европи да би деца на Западу могла да дишу чист.

Неоколонијализам и економску окупацију они маскирају причама о „људским правима“ и „демократији“, како би поставили своје марионетске владе и ослабили отопр. Свуда, па и и код вас.

За способног младог човека који неће да буде део корумпиране партијске бирократије данас нема места у Србији и једино решење му је да напусти своју отаџбину.

Господине Валериј, слободна Белорусија данас је узданица свакоме на свету ко је против глобалистичке „дубоке државе“.

Молим вас, пренесите председнику Лукашенку да му желим добро здравље и да истраје у борби за своју земљу. Ваша борба важна је и за Србију и свет.“

ИЗВОР: http://fakti.org/srpski-duh/delic-ambasadoru-briljovu-ja-i-moji-borci-posti%C4%91eni-smo-uvodjenjem-sankcija-belorusiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *