• Што даље иде наша конфронтација са Западом, то отвореније „наши“ либерали из власти и олигарси, или, како их политиколози већ отворено називају, „унутрашњи Троцкисти“, раде на томе да изгубимо рат и поново предају земљу непријатељу.
  • Централна банка престаје да купује злато и намерава да поново инвестира у „хартије од вредности”, како је ММФ раније сугерисао, успут је дозволио још једно рекордно повлачење средстава из земље.
  • У том контексту, олигарх Фридман је потврдио своју намеру да додели милијарду долара Украјини и пребаци украјинску подружницу Алфа-банке у Кијев да подржи економију кијевског режима, док је Абрамович замало постао званично лице „Партије мира.
  • „Сви они делују као „унутрашњи Троцки“, воде свој рат и далеко су од чињенице да у користе Русији. Ако их нико не заустави, онда једноставно нема смисла чекати Победу.

АУТОР: РИА Каћуша

Централна банка, која је пре почетка СВО – Специјалне војне операције Западу већ донирала 300 милијарди долара девизних резерви, не намерава да стане и „сматра да је у овом тренутку несврсисходно да акумулира злато у златно-девизним резервама“. Ово је изјавио заменик председника регулатора Алексеј Заботкин, говорећи у Савету Федерације. Са становишта акумулације злата у златно-девизним резервама, то је нешто што је тренутно несврсисходно због чињенице да ће створити додатни подстицај за раст новчане масе“, рекао је он.

Овде је вредно напоменути да је само стицајем околности сличан став изнео и ММФ. Зашто говоримо о случајности, јер не можемо да верујемо да Централна банка Русије испуњава захтеве организације, чији ће председник управног одбора следеће године водити украјинско Министарства финансија, а све као симбол подршке Украјини у рату са Русијом! Једноставно не можемо. То ће значити да Централна банка следи препоруке организације која је далеко од тога да је пријатељска према нашој земљи. А ово је већ оптужба. Међутим, отвореније је писао на свом Телеграм каналу председник Евроазијске комисије, професор-економиста Сергеј Глазјев.

Са таквим руководством Банке Русије, непријатељу није потребно атомско оружје: ми ћемо сами предати све ресурсе и ставити му на располагању валуту која је за њих припремљена. Штета од такве монетарне политике већ далеко премашује економске губитке нашу земљу од нацистичке инвазије. Само од активности садашњег руководства Централне банке он износи око 40 трилиона рубаља непроизводње, а да не говоримо о пола трилиона долара девизних резерви и девизне зараде које су дониране непријатељу ове године. Ова политика самоуништења земље током хибридног рата са НАТО-ом, на чијем финансијском фронту непријатељ има сто пута веће преимућство, представља катастрофу, а, то према својој суштини представља издају државе“, рекао је он.

Списак руских петоколонаша

Додајмо овоме и одлуку да се уместо злата купују папири и ново рекордно изношење новца из земље. Како преноси новинска агенција „Аурора”, према јулској прогнози самог регулатора, кроз „сито” Централне банке, до краја године из земље ће се одлити 243 милијарде долара у виду одлива капитала.

Са великом вероватноћом се може претпоставити да ће овај новац на Западу бити заплењенн, замрзнут и пребачен на рачун Украјине, али што је најважније, биће повучен из наше привреде. Фантастичних 125 милијарди долара је износ који умногоме премашује буџет за обнову Новоросије. “, коментарише лист још занимљивије акције Централне банке.

Другим речима, Централна банка ове године, такорећи, не узима у обзир такву „ситницу“ најаву Запада да започиње дугорочну конфронтацију са Русијом. Ккао је радила на извлачењу новца из наше земље некада, тако наставља да ради и сада. Међутим, апсолутно је нејасно зашто би Набиулина треба да мења своје активности, ако је руска олигархија, практично, прешла на страну непријатеља.

На пример, олигарх Фридман сада званично подржава Украјину новцем. Прошле недеље је најавио Кијеву спремност да бесплатно поклони акције украјинске Алфа банке и чак поклони милијарду долара „сиромашној земљи“. Фридман је напоменуо да акционари сматрају да је приватна инвестиција најбоља опција за подршку банци, али ако се донесе другачија одлука, онда ће се садашњи сувласници бесплатно одвојити од својих удела у банци, пише „Форбс“. У октобру је планирано да се представници банке састану у Бриселу са регулаторима ЕУ како би разговарали о могућности капитализације банке у износу од милијардеу долара коришћењем (руског) новца замрзнутог због санкција, рекао је Фридман.

КО ЈЕ ИЗДАЈНИК МИХАИЛ ФРИДМАН?

Да би могли да схватимо, Михаил Фридман, родом је из Лавова, једини је представник „седморице банкара“ који је успео да одржи своју банку од раних 1990-их – Алфа-банку, која је већ дуги низ година највећа приватна банка у Русији. Такође има и двојно држављанство – Израела. Према „Форбсу“, од 24. фебруара 2022. био је власник имовине конзорцијума Алфа групе (Алфа банка – 90,1%, АлфаСтрахование, X5 Retail Group  – 47,9% (ланца самопослуга „Пятерочка“ и „Перекресток“). Сада зарађује само у Русији, а да при томе удобно живи у Лондону, а замрзнуту руску имовину планира да пребаци Украјини како би победила њему тако омражене Московљане.

Михаил Фридман – Хазар, Руси га сматрају лидером руске пете колоне

У било којој другој земљи на нашој планети то би било класификовано као издаја, а код нас је управо супротно – сваки покушај да се покрене питање национализације његове имовине, да не говоримо о кривичном поступку, одмах се пребацује на „распад брода.“ Поготово након пуштања из кућног притвора једног од најватренијих идеолога окупације Русије од Запада, ректора Мауа.

Нема смисла чудити се што у таквом сценарију један од највећих копача злата у Русији, а које извози на Запад – Роман Абрамович је заправо постао „поверљива особа“ тзв. Партије мира и Украјине, нема смисла – за њега је само једно важно – укидање санкција на трговину у Лондону руским златом да би се Челси вратио у елитна такмичења. А ако за то буде потребан пораз Русије, онда ће он бити у првим редовима против ње.

Можемо да наставимо са изношењем још података, али нема смисла, јер „партија мира“, која је из неког разлога исувише чврсто везана за Јељцинове следбенике, сислибе (системске либерале у власти и медијима – прим. прев.)и олигархе, данас је јача него икад и прети да се претвори у колективног „Унутрашњег Троцког“ , како је рекао бивши председник владе Руске Федерације и први директор ФСБ Сергеј Степашин.

Не треба да понављамо 1917. годину, када је најужи круг око Николаја II у суштини га издао. Верујем да ће Путин морати да понесе свој крст, хтео то он или не, пре него што заиста будемо могли да изградимо стварни мир“, рекао је бивши премијер.

У ствари, Степашин је рекао управо оно о чему већ дуже време говори патриотска заједница. Немогуће је победити у конфронтацији са Западом, ако је компрадорска елита усмерена на споразум са истим тим Западом, по сваку цену, укључујући и капитулацију. Или, како то зову политиколози, ослањајући се на „унутрашњег Троцког“.

Сада почиње да се развија ситуација, каква је била 2020. године када су, под плаштом уставне трансформације, покушали да натерају Путина да напусти председничку функцију и распише превремене изборе – прво парламентарне, затим председничке, на којима би Путин требало, према планерима ове операције, да не прође.Мислим да се сада одвија слична операција, а спроводе је отприлике исте елитне групе које су стајале иза уставне трансформације 2020. године.

Сергеј Степашин је био у блиској интеракцији са овим елитним групама крајем 1990-их, тако да чињеница да он то сада говори није случајна. Премао мом мишљењу, реакција председника на све ове акције треба да буде моментална чистка елита, јер када на свом месту имате „унутрашњег Троцког“ не може бити говора ни о каквим специјалним операцијама, а камоли о прокси рату.

Степашин је, наиме, рекао кључну фразу – која се односи на Николаја II 1917. године, којег је издало окружење. Управо о томе сада говорим“, рекао је политиколог Максим Жаров.

Међутим, председнику се, по свему судећи, причају сасвим другачије приче, а већ је покренута кампања дискредитовања патриота да „не сметају људима да зарађују“. Остаје само да се подсетимо да су се после фебруара 1917. такве приче дешавале више пута у свету, Хусеина су збациле не патриоте – издали су га генерали. Западњаци предвођени градоначелником Београда супротставили су се Милошевићу, било је издајника у табору Гадафија . И међу Србима и међуа Либијцима било је много родољуба који су разумели куда све иде, али су њихове вође радије слушале пријатна ласкања, пре одласка у пропаст. Заиста сам желео да будемо изузетак, али за сада само констатујемо да „унутрашњи Троцки“ води свој рат и да се у њему очигледно не бори за нас.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://katyusha.org/ekonomika/czb-i-oligarxi-vedut-svoyu-vojnu-vnutrennij-troczkij-prodolzhaet-vyivoz-kapitala-iz-rossii-i-vlozhil-milliard-dollarov-v-vsu.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *