НАТО ВАС ДРЖИ У СТРАХУ ОД ОНИХ СА КОЈИМА ВАС СВАЂА – НАТО ЈЕ НОЖ КОЈИ САМИ СЕБИ ЗАБИЈАМО У ЛЕЂА

  • Америка и Британија су највеће убице савременог доба… Разбијање Југославије је добило крвавији тон да би Њемци схватили да могу разбити СФРЈ, али да не могу зауставити рат без НАТО. Исто је данас. Њемачка и Француска сада имају сагласност да у ЕУ имају бригаду и да се иде одвојеним путем од НАТО. И, зато сада Американци и Британци журе са изазивањем конфликта у БиХ и региону
  • У БиХ и Црној Гори увијек је непријатељ српска заједница, ко год да је противник са друге стране. То не може проћи без сукоба!
  • Најугроженија је БиХ, јер се у Босни планира конкретна ескалација, пошто тамо постоје сви услови за то. Прављење проблема у Србији служи да би се она држала даље од проблема у БиХ
  • Републици Српској хитно треба властита обавјештајна служба, да се умањи штета коју прави текући сукоб Велике Британије и САД против Европе… У Србији постоји обавјештајно језгро које је преживјело и има искуство рата. Правећи проблеме у Србији, њега држе по страни да би се лакше обрачунали са Републиком Српском
  • Русија и Кина покушавају да се сачува мир, Енглеска хоће рат против утицаја Русије и Кине, против јединства ЕУ и за очување НАТО пакта… Послије Македоније, њен Белингкет прелази на Бугарску – угурао је шпијуне у систем одбране Бугарске. Посљедњих годину дана, цијелу изборну годину, продуцирао је афере и оптуживао Русе за исте, а сазнало се да су радили за Енглезе

___________________________________________________________

АУТОР: Џевад Галијашевић, стручњак УН за тероризам и безбедност

 

„ИМА много тешких одлука које треба да се донесу, али САД су посвећене да учине све што могу да спрече да се деси најгоре. И више од тога, посвећени смо томе да остваримо још бољи резултат тако што ћемо поставити Босну на њен пут ка евроатлантској интеграцији“.

Овом изјавом агенцији АП, Блинкенов изасланик Шоле завршио је тродневну турнеју у Сарајеву коју су обележиле напорне претње Додику да ће бити кажњен „због дестабилизације Босне“.

Кад се обрише сувишно: САД ће учинити све да целу Босну ставе под НАТО.

Џевад Галијашевић

 На Балкану има превише политичара са ставом да ће већина регионалних проблема нестати уласком у НАТО, а то је нарочито опасно у време популаризације реалполитичког постулата „стабилност једнако инвестиције“.

Зато ваља хладне главе погледати какву стабилност гарантује чланство у НАТО (укључујући и пут до њега). И видети на постојећим примерима да ли један народ и његова власт могу да на дуже стазе одахну од интервенционизма англо-американаца ако се сврстају уз Алијансу.

Да ли искуствена реалност показује да се баш тим кораком стављају у положај беспомоћне жртве, која се сама својим демократским капацитетима (одлукама, законима, уставима) одрекла осталих безбедносних партнера из глобалне понуде?

Да ли су на брисаном простору они који су све своје безбедносне структуре предали Вашингтону и Лондону, или су дестабилизацији подложни они који су слободни да траже заштиту пријатеља?

Српско-британска слика је ова: Кривокапићева Црна Гора је оцењена као НАТО партнер коме се не може веровати (и делити информације), а Ескобар му је латентно претио „губљењем подршке“. Вучић се жалио да Британија стоји иза упада РОСУ на сјевер КиМ, а Додик упозорава да Британци у БиХ већ воде специјални рат из Сарајева.

Експерти сматрају да треба појачати обавештајни рад и не упасти у замке у које су упале чланице НАТО.

Ево њихових анализа англосаксонске активности у овом делу Европе.

 

Срце НАТО пакта су Аустралија, Велика Британија и САД, а ово што гледамо је рат Американаца и Британаца против Европе.

Шта Французима користи што су у НАТО кад губе послове вриједне милијарде евра (у случају подморница) и шта вриједи Њемачкој која је окупирана од Американаца и Британаца?

Зашто је разбијена Југославија? Да би се спречили Њемаци да изађу из НАТО и да формирају јединствени ервопски безбједносни систем!

Разбијање Југославије је добило крвавији тон управо да би Њемци схватили да могу разбити СРЈ, али да не могу зауставити рат без НАТО. За то им је послужио рат Бошњака против Хрвата.

То је била англосаксонска порука Њемачкој.

Исто је данас. Њемачка и Француска сада имају сагласност да у ЕУ имају бригаду и да се иде одвојеним путем од НАТО. И, зато сада Американци и Британци журе са изазивањем конфликта у БиХ и региону.

Драган Лукач је један од највећих безбједњака у Европи. Изјавио је да је Додик најугроженији политичар, а то значи да је угрожен као носилац главних функција, а то значи да су угрожени Република Српска, Дејтон и мир.

Додик је угрожен као члан Председништва БиХ које је врховна команда Оружаних снага БиХ.

Модел је и деловање против С. Македоније

Дакле, ко угрожава БиХ? Па, Британци и Американци. Јер, они гурају Бошњаке да изазову конфликт и рат!

Паралелно стварају и матрицу српске кривице, иако знају да Српска жели Дејтонски споразум, који је јасан.

Дакле, институције БиХ се руше од стране НАТО пакта и зато за нас тамо нема безбједности.

Ово показује да Републици Српској хитно треба властита обавјештајна служба, да се умањи штета коју прави текући сукоб Велике Британије и САД против Европе.

Овдје је сукоб интереса слонова – ЕУ, која ни сама није јединствена и агресивних Американаца и Британаца, а на трећој страни су велесиле са избалансираном политиком према свим актерима – Русија и Кина.

Док Русија и Кина покушавају да се сачува мир, Енглеска хоће рат против утицаја Русије и Кине, против јединства ЕУ и за очување НАТО пакта.

Ако нека чланица очекује да се поштују неке гаранције – улазак у НАТО је само гаранција да ћете дати 2 одсто БДП и да ћете ратовати у рату који гигантске корпорације воде преко САД и Велике Британије.

Погледајте примјере.  Коју одбрану нуде Црној Гори или Македонији?

Процеси у Македонији воде разградњи у стварању етнички чистих простора и стварању предуслова за Велику Албанију, као гаранта британског вјековног пројекта који укључује и КиМ!

Косово које је преживјело пет вјекова отоманске управе!

Македонци не виде да ће и они бити жртвовани, а САД им говоре да им опасност долази од православаца – и то од православних чланица НАТО. Кажу им да их угрожавају православна Бугарска и православна Грчка, које им оспоравају историју, језик и нацију,као и територију.

И зато – НАТО је нож у леђима који сами себи забијамо!

Погледајте Грчку и Бугарску. Оне нису заштићене од удара исламиста пораженог Исила, а чланство у НАТО им није донијело ни економску стабилност – поводом економије се о Грчкој може рећи само то да је најзадуженија у ЕУ, а Бугарска је најсиромашнија!

НАТО је обезбиједио чисту Хрватску, али нису добили бољи живот. Продали су цијелу обалу, а Хрватска није ништа безбједнија зато што је у НАТО.

Америчке и НАТО-базе у Бугарској

Нестабилност држава има своје име, а то име је НАТО, односно, прије свега, Велика Британија и САД: препустите њима безбједносно обавјештајни сектор и – кад им то затреба – учине институције нестабилним и оно што би била криза која се може превазићи дијалогом, они користе тај простор за хибридне ратове.

И не само хибридне, већ и за режирање реалног рата, ако им то буде потребно.

То важи и за БиХ!

Модел је сљедећи: прво направе хибридне операције – специјалне обавјештајне операције. Оне потом не могу да буду заустављене од стране домаћих служби, јер су домаће службе под контролом и премрежене њиховим системима.

Не могу да их зауставе ни политичари ниског формата који су уцијењени корупцијом или сарадњом са терористима.

Тај модел видимо у БиХ, исто видимо и у Црној Гори, гдје је увијек матрица таква да је непријатељ српска заједница, ко год да је противник са друге стране. То не може проћи без сукоба!

Модел видимо и у Србији, гдје Чанак, Јовановић и Кандић представљају операције. Погледајмо мурале о којима се сада сваодневно говори – тако се ствара криза у друштву!

Од Другог свјетског рата ово на Балкану је прави Холокаст који траје. Они уништавају економске услове за живот држава, руше институције, бомбардују земље, убијају људе и спрјечавају људе да слободно учествују у политичким процесима.

Зато кажем – САД и Британија су највеће убице савременог доба!

Цијеле народе уништавају, истовремено их проглашавајући кривцима.

Матрица не постоји само на БалкАну, него и у Источном блоку. Тамо су направили матрицу страха од Руса.

Русији упорно подмећу „малигни утицај“

Те земље су апсолутно уцјењене. Заборавиле су да се војска Совјетског Савеза повукле без испаљеног метка. И погледајте апсурд – једини аргумент за британско присуство у тим земама је да ће им „доћи Руси“, а Руси се сами повукли без метка?

Те земље су премрежене англосаксонским службама. Од 2000. године њихове војске су ништа. Пољска улаже у наоружање купујући од Британаца и Американаца, а нема ни једне акције Русије према Пољској.

Нема никакве аспирације од стране Русије. Па, од чега се Пољска брани!? Од чега се Чешка и Словачка бране?

Стратегија одбране треба да одговори на питање ко угрожава државу. Руси неће да их угрожавају. (А и нема тог НАТО савеза који би успио да заустави Русију кад би она хтјела да дође.)

Дакле, то је матрица ширења страха у Источном блоку! На њу су додали још један образац, а то је фрагментирање тих – углавном словенских – земаља и њихово међусобно завађање.

САД сукобљавају Украјинце и Русе тамо, као овдје Хрвате и Србе.

Кад ствари тако сагледате, јасно је да НАТО није ту да гарантује безбједност вашег простора – јер вас нико не угрожава – него вас одржава у страху од сукоба са другима, са којима вас свађа.

И тако, ширећи страх , они изазивају дестабилизацију. Нова је у току…

Али, ево редом – тако су оборили Македонију, преко дјеловања Белингета. Сад видимо став народа о Зајеву, а сад види и Зајев у шта је доведен.

Њему нису дали чак ни да реализује оставку, газде су му рекле да нема оставке, и да мора завршити посао.

Послије Македоније, Белингкет прелази на Бугарску – угурао је шпијуне у систем одбране Бугарске.

Посљедњих годину дана, цијелу изборну годину, продуцирао је афере и оптуживао Русе за исте, а сазнало се да су радили за Енглезе. Међутим, акција око намјенске индустрије показује непријатељску оријентацију Велике Британије и нарушавање Устава Бугарске.

Бугарска је прије хиљаду година била држава а тад САД нису ни постојале, али је уласком у НАТО жртвовала своју државу и свој устав. Бугарска се у пракси суочила са оним што је поводом повјерења речено и Кривокапићу за његову владу. (Ескобар је изјавио да се са Владом ЦГ не могу дијелити све информације, те је послије дипломатског скандала покушао да коригује изјаву).

Британци, дакле, сумњају у Бугарску. А шта је заједничко Бугарској и Црној Гори? То да су православне чланице, а православне земље су увијек предмет безбједносних захвата!

Православне земље су нарочито угрожене пријетњом истовременог активирања терориста са исламских ратишта. Циљ им је да држе православне земље у страху.

По том питању је најугроженија БиХ, јер се у Босни планира конкретна ескалација, пошто тамо постоје сви услови за то.

То не значи да неће бити проблема у Црној Гори, Македонији и Србији.

Прављење проблема у Србији служи да би се она држала даље од проблема у БиХ.

У Србији постоји српско обавјештајно језгро које је преживјело и има искуство рата. Правећи проблеме у Србији, њега држе по страни да би се лакше обрачунали са Републиком Српском.

Тактиком одвлачења пажње су већ изнудили грешку Њемачке.

Највећа грешка Њемачке је била што су Британци и САД заузели земље Источног блока док се Берлин бавио Југославијом. Зато, када Вашингтон каже да постоји нова Европа, у њу спадају Чешка, Словачка, Бугарска, Пољска, као земље које ће слиједити и у будуће Американце. То је зато што су потпуно под контролом њих и Британаца.

Њемци нису ту остварили никакав утицај.

Те државе неће ући у нови савез. Оне су премрежене, а истовремено институционално хендикепиране да се супротставе. Значи, у питању су и људи и политике.

Па онда није чудо да су обавјештајци Велике Британије ушли у највећу бугарску фабрику намјенске индустрије. Како су се уопште тамо запослили и ушли, како су тамо радили?

Њемачка и Францсука то све знају и знају да не могу да пробију одмах овај бедем и да омогуће одмах јединствени наступ свих европских земаља.

Истина је да ЕУ није највећа мировна опарација двадесетог вијека него највећа превара, јер се чланице не могу заштитити и одбранити у постојећем механизму ЕУ. А, кад се то буде констатовало, оне ће (Њемачка и Француска) – изаћи из ЕУ!

ИЗВОР: http://fakti.org/globotpor/galijasevic-bih-ugrozavaju-britanci-i-amerikanci-koji-guraju-bosnjake-u-konflikt-i-novi-rat

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *