• Према нашим сазнањима, на јучерашњим протестима на Цетињу, у овом „батаљону“ који је дао изразити допринос свеопштем расулу Ђукановићеве пјешадије, није био ниједан припадник православне вјероисповијести

Сцене варварског понашања Ђукановићевих „дивљих хорди“, које су се својски потрудиле да изазову инциденте и доведу у питање свечани чин устоличења митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, обишле су регион.

Кадровско језгро, свакако, чинили су Цетињани, међутим, не бисмо смјели да запоставимо и допринос побочних „герилских батаљона“ ове необичне параполитичке армије.

Читаоци нашег портала доставили су нам списак „комита“ из Гусиња и Плава, а које предводи, ни мање ни више, него предсједница општине Гусиње Анела Чекић.

Поред уважене предсједнице, у „батаљон“ су примљени и  Адел Дамјановић – предсједник младих ДПС Гусиње, Шериф Фератовић – бивши директор ОШ Гусиње, Амар Дервишевић, Салих Челић из Националног парка Проклетије, Алмир Пуповић, Амар Пировић – секретар ОШ Гусиње, али и многи други.

Према нашим сазнањима, на јучерашњим протестима на Цетињу, у овом „батаљону“ који је дао изразити допринос свеопштем расулу Ђукановићеве пјешадије, није био ниједан припадник православне вјероисповијести.

Ко је Анела Чекић?

Анела Чекић је доспјела у ширу жижу јавности кроз аферу „Дневник„.

Ријеч је о личним списима предсједнице Чекић, који су настали у сусрет парламентарним и локалним изборима од 16. октобра 2016. године. У личном „Дневнику“ она је биљежила све своје партијске активности.

Међу активностима налази се и налог да запослене у Пошти треба да зове правник и шеф ОО ДПС-а Рожаје Бећир Калач, а људе у Пореској управи премијеров савјетник Миодраг Бобо Радуновић, како би их притискали да гласају за ту странку на изборима.

Према записима у дневнику Анеле Чекић, потребно је обавити разговор са власницима кладионица, маркета и посластичарница да притискају раднике да гласају за ДПС.

Планирано је и да се породицама осуђеника обећа да ће они бити ослобођени, а да се преко начелника ЦБ Плав једном гласачу ДПС-а врати пиштољ.

Дневник открива и да у Гусиње треба да дођу министри из реда ДПС-а како би обећавали новац за пољопривредне пројекте. Како је предвиђено у дневнику, у школи ће бити реализовано строго партијско запошљавање, а сва имена која се помињу у тим шемама налазе се на страницама дневника.

Као једну од мјера Чекићева у радном дневнику помиње и то да преко запослених у Амбасади Црне Горе на Косову треба притискати одређене гласаче, уз вршење притиска на власнике фабрика и маркета да преко Центра за социјални рад и његове директорице притискају гласаче, обећавајући послове геронтодомаћица.

Занимљиво је да је у дневнику Анеле Чекић третиран и Савез пензионера. Наводи се да то удружење у Гусињу има 250 чланова. Циљ је да 90 одсто пензионера гласа за ДПС, а то ће се, како се наводи у дневнику, остварити ако се успије завршити да 50 одсто њих на изборима гласа путем писма.

Међу документима се налази и списак студената из општине Гусиње који студирају у Црној Гори. На том списку се налазе 43 студента , а наведени су градови у коме студирају, као и износ од по 30 еура да дођу да гласају за Демократску партију социјалиста. Укупна сума износи 1.265 еура.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/anela-cekic-na-celu-plavsko-gusinjskog-komitskog-bataljona-procitajte-imena-pripadnika-djukanoviceve-lake-pjesadije/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *