РУСКИ политички филозоф, социолог, геополитичар и зачетник идеје новог евроазијства Александар Дугин, за кога се сматра да има велики утицај на спољну политику Русије и председника Владимира Путина, истакао је да његова земља има „огроман дуг“ према Србији.
– Срби су једини народ у Европи који је ратовао против Западне империје – рекао је Дугин.

– Српски народ је 1999. године примао ударце који су били намењени Русима – додао је он.

Дугин је констатовао да су у Србији подигнути први бедеми Евроазије.

– Срби су једини народ у Европи који је ратовао против Западне империје. Када је западна таласократија као бура надирала према нашим границама, тада је на српском копну подигнут штит и барјак слободе. У Србији су подигнути први бедеми Евроазије. Кошаре су Термопили Евроазије. Срби су на себе примили ударце коју су били намењени нама – истакао је руски политички филозоф.

Дугин је нагласио да Русија дугује Србији повратак Косова, и да тај дуг мора вратити у скоријој будућности.

– Наш дуг према Србима је огроман. Да се Срби нису супротставили Западу, умови унутар Кремља се не би пробудили на вријеме и Путинова Русија би закаснила. Ми Србима дугујемо Косово. Да Косово опет буде српско: то је историјска и морална дужност Русије. Ми имамо наше Куликово поље, Срби имају своје Косово поље. Али у духу то је једно исто поље на којем ћемо се срести и потући непријатеља у последњој бици на Земљи – закључио је Дугин.

ИЗВОР: nportal.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *